„Microsoft“ ir vėl siūlo kompiuteriams išduoti saugumo sertifikatus  (29)

Praėjusiais metais bendrovės „Microsoft“ „Trustworthy Computing“ padalinio viceprezidentas Scottas Charney pasiūlė įvesti naujus kovos su kompiuteriniais virusais būdus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis siūlė, kad kiekvienas kompiuteris su prieiga prie interneto turėtų pateikti specialų užkoduotą sertifikatą, patvirtinantį, kad įrenginys nėra apkrėstas kenkėjiškų programų ir nekelia pavojaus kitiems vartotojams. Bandant prisijungti prie interneto, interneto tiekėjai turėtų patikrini sertifikatą ir nuspręsti, suteikti kompiuteriui prieigą ar nukreipti jį „gydymui“. Tokiai kontrolei būtinas lėšas būtų galima surinkti per mokesčius, mat piktybinės kompiuterių programos, kuriomis užsikrečiama per internetą, yra viešojo saugumo problema, kurią būtų galima spręsti nacionaliniu lygiu.

Nemažai specialistų idėją vertino skeptiškai, o kai kurie net kritikavo „Microsoft“ už bandymus apriboti laisvę internete ir kaltino skverbimusi į vartotojų asmeninį gyvenimą. Galiausiai Scottas Charney pateikė naują pasiūlymą, kompiuterinius virusus prilygindamas virusinių ligų pandemijoms. Jeigu jau žmonės saugosi nuo virusinių ligų - plauna rankas, skiepijasi ir naudoja kitas profilaktines priemones, jo manymu, panašią kultūrą būtina skiepyti ir kompiuterių sferoje.

Todėl jo nuomone, saugumo sertifikatai vis tiek turi būti įdiegti, tik jų tikrinimu turi užsiimti ne interneto tiekėjai, o kai kurių būtinų interneto servisų operatoriai. Pavyzdžiui, tai galėtų būti mokėjimų ir bankų sistemos, kurioms, aptikus pavojų, sertifikatai padės apriboti vartotojų galimybes. Panašiai kaip priėmimo į darbą procedūra - pirma patikrinama sveikata ir jei viskas gerai, tik tuomet pasirašoma sutartis.

Be to, Charney mano, kad vertėtų plėtoti specialias priemones, įspėjančias vartotojus apie naujus virusus ir programinės įrangos pažeidžiamumus.

Ką apie tokius pasiūlymus galvoja mūsų skaitytojai?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (29)