Ketinama apjungti išmaniųjų telefonų bei planšetinių kompiuterių Android versijas  (0)

Praėjusią savaitę pasibaigusioje „Mobile World Congress“ parodoje „Google“ surengė spaudos konferenciją, kurioje korporacijos vadovas Erikas Šmitas (Eric Schmidt) pranešė apie bendrovės planus ateityje apjungti „Android“ OS versijas, skirtas išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams. Šiuo metu skirtingiems prietaisams, atitinkami yra plėtojamos „Android 2.3 Gingerbread“ bei „Android 3.0 Honeycomb“ platformos versijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ generalinis direktorius minėjo, kad sujungus abi operacinės sistemos versijas, rinkoje liks tik viena, kurios „saldusis“ kodinis pavadinimas prasidės „I“ raide, tai reiškia, tęs tradiciją naujus leidimus vadinti įvairių saldumynų pavadinimais. Daugelis internautų bei mobiliųjų technologijų apžvalgininkų spėja, kad tai bus jau kita, 2.4 versija, kuri turėtų vadintis „Ice Cream“. Deja, konferencijos metu nebuvo atskleista daugiau jokių detalių: nei kada platformų sąjunga turėtų įvykti, nei kokių adaptuotų ar naujų funkcijų turės bendra programinė platforma. Erikas Šmitas, komentuodamas šio pasirinkimo tikslus, minėjo, kad įvykdžius šį planą, bus išvengta suderinamumo problemų bei didelės versijų fragmentacijos, kas sukelia nepatogumų ir programinės įrangos kūrėjams ir galutiniams jų vartotojams.

Tuo tarpu MobileBurn.com, remdamasis neįvardytu telefonų gamintojų šaltiniu, pranešė, kad žino keletą būsimos „Android 2.4“ operacinės sistemos versijos atnaujinimų. Vienas jų – „Google Talk“ internetinių vaizdo skambučių integracija. Lygiai tokią pačią funkciją šiuo metu turi planšetiniams kompiuteriams skirta „Honeycomb“ versija. Naujajame leidime, kaip galima spėti, skirtame tik išmaniesiems telefonams, bus palaikomos programos, gebančios veikti dvigubu režimu, o tai reiškia dirbti „Honeycomb“ ir 2.4 versijos aplinkoje. Konfidencialumą išlaikyti norėjęs šaltinis patikino, kad mobiliosios operacinės sistemos atnaujinime neatsiras jokių „Honeycomb“ vartotojo sąsajos išvaizdos elementų. Taigi, nors kol kas sunku prognozuoti kada „Google“ ketina išleisti hibridinę „Android“ versiją, bet galima daryti prielaidą, kad skirtingiems prietaisams skirtų platformų sujungimas nebus spontaniškas, o bus vykdomas nuosekliai ir atsižvelgiant į techninį mobiliųjų įrenginių tobulėjimą bei tarpusavio panašumus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Ugnius Babinskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)