„Intel“ pristatė naują sąsają „Thunderbolt“  (7)

„Intel“ anonsavo naują asmeniniams kompiuteriams skirtą didelio greičio sąsają „Thunderbolt“, kuri apjungs ypač greitą duomenų ir aukštos raiškos vaizdo srauto perdavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologija „Thunderbolt“, užtikrinanti pasikeitimą duomenimis 10 Gb/s greičiu, leidžia perduoti nesuglaudintą aukštos raiškos (HD) filmą mažiau nei per 30 s. Ši, kompanijos „Intel“ sukurta sąsaja, rinkoje pasirodys kaip bendradarbiavimo su „Apple“ rezultatas ir pirmą kartą bus panaudota naujoje „Apple MacBook Pro“ serijoje.

 Technologija „Thunderbolt“ (žinoma dar kodiniu pavadinimu „Light Peak“) yra skirta ypač greitam apsikeitimui informacija ir įrenginių prijungimui supaprastinti. Vienas kabelis ir du naudojami protokolai („DisplayPort“ ir „PCI-express“) užtikrina plačias technologijos naudojimo galimybes.

„Thunderbolt“ sąsaja yra suderinama su „DisplayPort“ ir egzistuojančiais adapteriais. „Thunderbolt“ palaikantys įrenginiai, turi bendrą jungtį ir leidžia įrenginius jungti nuosekliai vienas po kito.

Technologija „Thunderbolt“ atitinka profesionalų, dirbančių su aukštos raiškos (HD) vaizdu, reikalavimus. Operatoriai gali naudoti didelį pralaidumą turinčius įrenginius vaizdo ir garso įrašymui, maišymui ir gautus rezultatus apdoroti realiame laike, su ypač mažu vėlinimu ir dideliu sinchronizacijos tikslumu. Dėl didelio pralaidumo (10 Gb/s), vaizdo ir garso failai perduodami greitai, mažai laiko sugaištama išankstinei peržiūrai ir redagavimui, archyvams pasiekti.

Ypač plonuose mobiliuosiuose įrenginiuose ir nešiojamuosiuose kompiuteriuose, vienos jungties naudojimas leidžia sutaupyti daug vietos. Žymiai išsiplečia aukštos raiškos ekranų ir greitaveikių biurui ir namams skirtų įrenginių galimybės. „Thunderbolt“ papildo kitus, „Intel“ palaikomus duomenų įvesties/išvesties standartus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Elektronika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)