Įvertintas pirmo elektromobilio saugumas (Video)  (18)

Nepriklausomus Europoje parduodamų naujų automobilių saugumo bandymus atliekanti „Euro NCAP“ organizacija paskelbė 7-ių naujų modelių testų rezultatus. Pirmą kartą šios organizacijos istorijoje įvertintas ir elektromobilio saugumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektra įkraunamas „Mitsubishi i-MiEV“ „Euro NCAP“ bandymuose už saugumą gavo 4 žvaigždutes. Pagal šį modelį yra gaminami ir „Peugeot iOn“ bei „Citroen C-Zero“ elektromobiliai, turintys tą pačią saugumo įrangą, todėl ir jie buvo įvertinti taip pat 4 žvaigždutėmis.

„Mitsubishi“ pastangos įrodo, jog elektromobiliai gali būti tokie pat saugūs kaip ir kiti automobiliai. Galima teigti, kad 5 žvaigždučių įvertinimas elektromobiliui nėra nepasiekiamas. Elektromobilių pirkėjai gali būti tikri, kad jų automobilis bus toks pat saugus kaip ir įprastos transporto priemonės“, – sakė „Euro NCAP“ generalinis sekretorius Michielis van Ratingenas.

Organizacija taip pat įvertino dar keturių modelių saugumą. Didžiausiu nusivylimu šįkart įvardintas SUV klasės visureigis „Dacia Duster“. Šis Rumunijos automobilių gamintojo modelis surinko tik 3 žvaigždutes, o to paties segmento atstovai „Mitsubishi ASX“ ir „Nissan Juke“ buvo įvertinti 5-iomis žvaigždutėmis. Maksimalų įvertinimą už saugumą gavo ir mažas vienatūris „Hyundai ix20“.

Vaizdo siužeto apie „Mitsubishi i-MiEV“ saugumo bandymus ieškokite čia

 

 

Vaizdo siužeto apie „Dacia Duster“ saugumo bandymus ieškokite čia

 

 


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)