„Google“ žada atsikratyti mažai naudingų tinklalapių paieškos rezultatuose  (10)

Bendrovė „Google“ paskelbė apie naujo algoritmo diegimą, kurio siekiama paieškos rezultatuose sumažinti mažai naudingų ir nelegalaus turinio tinklalapių kiekį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujas algoritmas paveiks 11,8% visų paieškos užklausų. „Google“ ketina mažinti žemos kokybės interneto svetainių – su nelegaliu ar kopijuotu turiniu, o taip pat tinklalapių be naudingos informacijos populiarumą paieškos rezultatuose.

Tuo pat metu kokybiškos interneto svetainės su unikaliu turiniu turės pranašumą. Šiuo metu naujas algoritmas testiniu režimu veiklia tik JAV. Algoritmas buvo kuriamas be atgalinio ryšio galimybės, kurį suteikia praėjusią savaitę pristatytas naršyklės „Chrome“ plėtinys „Personal Blocklist“.

„Personal Blocklist“ vartotojams leidžia blokuoti paieškos rezultatus, o informacija apie tai perduodama „Google“. Bendrovė pažymi, kad „Google“ paieškos sistema laiko praktiškai nenaudingais 84% visų domenų, kuriuos dažniausiai blokuoja patys vartotojai. Tikėtina, kad į juodą sąrašą pateks interneto svetainės, negeneruojančios savo turinio, o tik kopijuojančios jį iš kitų šaltinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)