„Microsoft“ pristatė „radikaliai naują“ vartotojo sąsają (Video)  (27)

„Microsoft Research“ padalinys šį pirmadienį vykusios „TechForum“ prezentacijoje sukėlė naujų spekuliacijų bangą – jog renginyje kompanijos pristatyta „radikali", spalvinga vartotojo sąsaja artimiausiais metais gali tapti dar tik pirminėse kūrimo stadijose esančios operacinės sistemos „Windows 8“ pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pristatymo metu spalvotais burbuliukais „papuoštas“ vartotojo sąsajos langas buvo demonstruojamas, naudojant „Surface 2“ lietimui jautraus ekrano įrangą, o valdymo komandos buvo tiesiogiai siunčiamos iš „Windows Phone 7“ operacinės sistemos valdomo išmaniojo telefono „HTC HD7“. Naujovę pristatė „Microsoft“ mokslinių tyrimų ir technologijos padalinio vadovas Kreigas Mundis (Craig Mundie).

Kuo gi ši sąsaja ypatinga? Pavyzdžiui, vietoj tradicinių piktogramų, ekrane buvo rodomi automatiškai generuojami „burbuliukai“: mėlyna spalva žymėjo tam tikras asmenines ir socialinių tinklų funkcijas, tokias kaip „Facebook“, „Twitter“ ir t.t.; žalia spalva žymėjo su atliekamu darbu susijusias funkcijas, tokias kaip tuo metu rodomos prezentacijos valdymas; geltona spalva žymėjo laisvalaikiui pritaikytas funkcijas – muzikos klausymąsi, filmų peržiūrą ir kitas. Burbuliukų dydis taip pat rodė funkcijos (programos) svarbumo lygį – kuo didesnis jo skersmuo, tuo svarbesnė juo pažymėta programa.

Prezentacijos metu Kreigas Mundis užvedė kursorių ant vieno žalios spalvos burbuliuko su lėktuvo piktograma. Šis sąsajos elementas rodė, jog yra pokyčių, susijusių su suplanuotu skrydžiu, kuriuos vartotojui būtina peržiūrėti. Panaudodamas išmanųjį telefoną kaip judesiui jautrų nuotolinio valdymo pultelį, specialistas spustelėjo burbuliuką ir taip į ekraną išvedė pranešimą apie tai, kad skrydis yra atšauktas. Vartotojo sąsaja automatiškai peržvelgė jo kalendorių analizuodama orų prognozę ir bandydama nuspėti kitus galimus skrydžių atšaukimus, nustatė kitas skrydžių alternatyvas, tačiau laukė vartotojo patvirtinimo, kad galėtų atlikti pakeitimus. Sulaukus patvirtinimo, sąsają valdanti programa automatiškai išdėstė burbuliukus ekrane.

Žinoma, bene įdomiausias aspektas yra tai, kad visas valdymas buvo atliekamas naudojant ore judinamą išmanųjį telefoną. „Mūsų požiūris remiasi tuo, kad kompiuteriai šiandien įterpiami į vis daugiau objektų ir viskas tampa sujungta vienas su kitu. Ir vis daugiau šių kompiuterių ir jų vykdomų operacijų tampa paslėpti nuo vartotojo akių. Dauguma šių operacijų bus atliekama naudojantis tokiais daiktais, kurie visiškai nebus panašūs į kompiuterius“, – sakė K. Mundis savo baigiamojoje kalboje.

Aptariamą prezentaciją žiūrėkite šiame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (27)