"SandForce" pristatė antrosios kartos SSD diskams skirtus valdiklius  (3)

Prieš savaitę kompanija „SandForce“ paskelbė, jog oficialiai pradeda platinti naujuosius mikroprocesorius SF-2200, kurių valdomi SSD tipo kietieji diskai galės pasiekti iki 500MB/s duomenų skaitymo ir rašymo spartas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minėtasis spartos parametras gamintojo teigimu pasiekiamas, kai diske saugoma informaciją skaidoma į 128kB apimties blokus, o duomenims perduoti naudojama 6Gb/s spartos SATA sąsaja. SSD gamintojas „Patriot Memory“ jau pranešė apie ketinimą integruoti SF-2200 mikroprocesorius į savo naujausios „Wildfire“ serijos gaminius.

„Aukštos klasės gaminiuose SSD jau tampa standartine informacijos saugojimo technologija, o žemesnės klasės įrenginiuose gamintojai siūlo šiuos įrenginius kaip papildomą komplektaciją. Logiška manyti, jog SSD rinka augs, ypač kai šių įrenginių kaina nuolat mažėja“, - teigia kompanijos „Gartner“ analitikas Džozefas Unsvortas. „Ypatingai didelę vertę vartotojui gali suteikti SSD valdikliai, kurių našumui užtikrinti nereikalingi papildomi DRAM atminties moduliai“, - priduria specialistas.

Kaip minėta anksčiau, SF-2200 leidžia pasiekti nuoseklaus skaitymo ir rašymo spartas iki 500MB/s. Tos pačios serijos, tačiau mažesnio našumo procesorius SF-2100 galės užtikrinti nuosekliojo duomenų skaitymo ir rašymo spartas iki 250MB/s. Tačiau abu mikroprocesoriai bus gaminami vieno integrinio lusto pavidalu ir neturės papildomų DRAM atminties modulių. Jie bus suderinami su pažangiais 30nm ir 20nm gamybos procesų pagrindu pagamintais NAND tipo „Flash“ atminties moduliais. Juose taip pat numatytas pažangus klaidų korekcijos (ECC) algoritmas, energijos suvartojimą ir našumą optimizuojančios technologijos, OPAL saugumo technologija ir automatine duomenų šifravimo 256 bitų AES algoritmo pagrindu funkcija.

Kompanija „OCZ Technology“ taip pat paskelbė, jog jų naujuose „Vertex 3“ SSD diskuose taip pat bus naudojami SF-2200 mikroprocesoriai, tačiau šios kompanijos atstovai pasiryžę „išspausti“ 550MB/s duomenų skaitymo ir 500MB/s rašymo spartas, o  IOPS turėtų siekti 60000 (naudojant 4kB duomenų fragmentus ir atsitiktinę kreiptį). PalyginimuiLietuvoje šiuo metu platinami SSD diskai gali pasiekti maždaug nuo 250/70 MB/s iki 350/270 MB/s (atitinkamai skaitymui/rašymui) spartas, o jų įvesties ir išvesties operacijų skaičius per sekundę (IOPS) siekia vidutiniškai apie 15000.  Serverių diskams skirtas mikroprocesoriaus modelis SF-2500 rinkoje turėtų pasirodyti pasibaigus šią savaitę Hanoveryje (Vokietija) vykstančiai parodai „CeBIT 2011“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: