"Apple": "iPad 2" pristatytas, tačiau rekomenduojame laukti "iPad 3"?  (8)

San Fransiske (Kalifornija, JAV) oficialiai pristatytas antrasis populiaraus planšetinio kompiuterio „iPad“ modelis. Nors oficialiai prekyba juo dar net nepradėta, internete pasirodė gandas neva patys „Apple“ inžinieriai rekomenduoja luktelėti, kol rudenį pasirodys jų teigimu,gerokai pažangesnis „iPad 3“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujojo „iPad 2“ korpusas yra 33% plonesnis – storis yra mažesnis nei tos pačios kompanijos gaminamo išmaniojo telefono „iPhone 4". Planšetiniame kompiuteryje integruotas dviejų branduolių procesorius kodiniu pavadinimu A5, kuris gamintojo teigimu užtikrina dvigubai didesnį našumą ir net devynis kartus spartesnį grafinės informacijos apdorojimą, tačiau tuo pat metu išlaiko tas pačias energijos sąnaudas kaip ir jo pirmtakas A4.

Įrenginyje integruotos baterijos pakanka 10 valandų autonominio darbo. Iš papildomų funkcijų galima paminėti tai, kad jame yra integruotos dvi vaizdo kameros (viena korpuso priekyje, kita – korpuso apatinėje pusėje). Jis taip pat turi integruotą giroskopą (prietaiso padėčiai erdvėje sekti) ir HDMI jungtį.

Bazinio modelio kaina sudaro499 dolerius už 16GB vidinę atminti ir „Wi-Fi“ belaidžio ryšio funkciją turintį gaminį. Toliau kainos auga, iki 829 dolerių už 64GB atminties 3G ryšio modelį. Tiesa, „Apple“ pažymi, jog net penki iš šešių „iPad 2“ modelių kainuoja mažiau nei 799 doleriai – analitikai linkę manyti, jog tai susiję su tuo, jog konkuruojantis gaminys „Motorola Xoom“ kainuoja būtent tokią pačią sumą.

„Apple“ taip pat pristatė naują aksesuarą pavadinimu „Smart Covers“ ("Išmanieji dėklai"). Iš esmės tai yra specialus apsauginis medžiagos sluoksnis, kuris magnetiniu būdu prikimba prie prietaiso ekrano. Nuimant jį, įrenginys „pažadinamas“ iš budėjimo režimo; be to, šią dangą galima  sulankstyti į įvairias formas ir naudoti kaip savotišką stovą. „Smart Covers“ gaminami įvairių spalvų ir kainuoja nuo 39 dolerių (už poliuretaninį) iki 69 (už odinį).

Nežiūrint į didelį žiniasklaidos susidomėjimą šia naujove, internete pasirodė gandas, neva pačioje kompanijoje „Apple“ dirbantis šaltinis atskleidė, jog vartotojai verčiau turėtų laukti rudenįplanuojamo pristatyti „iPad 3“. „Neturėkite dėl „iPad 2“ pernelyg didelių vilčių“, – „Apple“ darbuotojo žodžius cituoja internetinis portalas „Cult of Mac". „Projektuodami šį gaminį, inžinieriai susidūrė su įvairiomis problemomis, todėl būtent „iPad 3“ turėtų tapti nauju kertiniu gaminiu“, pridedama anoniminis „Apple“ darbuotojas.Taip pat internete daugėja nuomonių, jog „iPad 3“ taip pat pasižymės iš esmės patobulintu dizainu ir konstrukcija. Ar šie gandai pasitvirtins, turėtų paaiškėti dar šiais metais.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: