Ir senesnio lustų rinkinio pagrindinės plokštės palaikys "Bulldozer" CPU  (4)

Prieš porą savaičių pasirodžius informacijai apie "ASRock 890FX" serijos pagrindinę plokštę, palaikančią naujos architektūros AMD "Bulldozer" procesorius, kompanija MSI praėjusią savaitę oficialiai paskelbė, jog balandžio mėnesį ji taip pat pristatys 8-os serijos pagrindinių plokščių modelius, kurie bus suderinami su "Bulldozer".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai kuo puikiausiai įrodo, jog senesnieji AMD 890FX bei 890GX mikroschemų rinkiniai geba be jokių apribojimų palaikyti naujos kartos „Zambezi“ procesorius. Jau seniau buvo spėjama, jog senesnės AMD AM3 pagrindinės negalės palaikyti „Bulldozer'ių“ ne dėl architektūrinių 890FX/GX bei dar tik planuojamų išleisti 990FX mikroschemų rinkinių skirtumų, bet dėl kitokio elektros tiekimo grandinės išdėstymo, esančio pagrindinėje montažinėje plokštėje. Tai leidžia daryti prielaidą, jog tinkamas BIOS'as leis „pavežti“ „Zambezi“ procesorius ir dabartinio leidimo AM3 plokštėms, tačiau reikės paaukoti Turbo Core 2.0 funkciją, vienos gijos programose leidžiančią pasiekti 3.5+ GHz dažnį.

Antrajame metų ketvirtyje savo modelius greičiausiai pristatys „ASRock“ bei „Gigabyte“ gamintojai. Be abejonės, toks senesnių mikroschemų rinkinių panaudojimas nuims didelį dalį naštos nuo 9-os AMD lustų serijos ir užtikrins sklandžią „Bulldozer“ procesorius palaikančių pagrindinių plokščių gamybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)