ASUS atstovas „CeBIT 2011“ parodoje: „Baltijos šalys yra pirmaujančios visoje Europos IT rinkoje“ (Video)  (4)

Tęsiame žadėtą straipsnių ciklą apie pasaulinę parodą „CeBIT 2011“, pasibaigusią praėjusį šeštadienį. Šį kartą pristatome vienos iš garsiausių IT sektoriaus pasaulio kompanijų - ASUS naujienas ir interviu su gamintojo vadovu Baltijos šalims Oleg Kistkin.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiasis pagal dydį pasaulyje nešiojamų kompiuterių gamintojas ASUS, kaip ir daugelis kitų IT kompanijų, “karščiausias” savo gaminamos produkcijos naujoves pristatė praėjusią savaitę vykusioje parodoje “CeBIT 2011”. Malonu tai, kad kompanijos atstovai ne tik siūlo nemažai naujovių, bet ir laiko Pabaltijo rinką viena perspektyviausių visoje Europoje. Tai leidžia tikėtis, jog parodoje pristatytos naujienos neilgai trukus pasirodys ir Lietuvos rinkoje. Daugiau apie tai ir apie konkrečias ASUS inovacijas - technologijos.lt parengtame interviu su jau minėtu kompanijos atstovu.

Pagrindinės ASUS naujienos 2011 metais

Ne paslaptis, jog viena pagrindinių šiandieninio IT pasaulio ir vartotojiškos elektronikos tendencijų yra planšetiniai kompiuteriai. Atsiliepiant į šį vartotojų poreikį, ASUS parodoje pristatė keturis skirtingus planšetinių kompiuterių modelius.

Šalia jų taip pat pristatytos kitos technologiškai pažangios inovacijos - asmeniniams kompiuteriams valdyti kūno judesiais skirta technologija “WAVI Xtion”, nauja K serijos nešiojamųjų kompiuterių linija, atnaujinti pagrindinių kompiuterių plokščių modeliai bei platus kompiuterinių žaidimų mėgėjams skirtų aksesuarų asortimentas.

Visi keturi naujieji planšetiniai kompiuteriai yra orientuoti į skirtingais poreikiais pasižyminčias vartotojų grupes. Didžiausią įstrižainę turintis modelis - 12 colių “Eee Slate EP121” orientuotas į didžiausią patogumą ir produktyvumą (integruotas “Intel Core i5” procesorius), 7 colių įstrižainės ekraną turintis modelis “Eee Pad MeMO” turėtų užtikrinti didžiausią mobilumą, tuo tarpu “Eee Pad Slider” ir “Eee Pad Transformer” pasižymi kiek netradiciniais konstrukciniais sprendimais, kuriais, panašu, kompanijos atstovai siekia išsiaiškinti, kiek tokios naujovės bus paklausios rinkoje.

“Eee Pad Slider” išsiskiria tuo, jog turi ištraukiamą fizinę klaviatūrą - tiems, kas kompiuterį norėtų naudoti ir darbo reikalais, kai pageidautina turėti kuo patogesnę klaviatūrą (argumentuojama tuo, jog lietimui jautrus ekranas nėra pats patogiausias ar sparčiausias didelės apimties teksto įvesties būdas).

Tuo tarpu “Eee Pad Transformer” pasižymi savotiška moduline konstrukcija - prie šio planšetinio kompiuterio galima prijungti išplėtimo modulį, kuris kartu veikia ir kaip fizinė klaviatūra, ir kaip papildomas įrenginio akumuliatorius, užtikrinantis iki 16 valandų autonominio veikimo trukmę.

Kita inovacija, neabejotinai pritrauksianti interaktyvios sąveikos su kompiuteriu mėgėjus yra kompiuteriams valdyti nuotoliniu būdu - kūno judesiais - skirta technologija “WAVI Xtion”. Žinoma, pats principas nėra naujas - pirmoji valdymo judesiais technologiją pademonstravo kompanija “Nintendo”, vėliau tą pačią idėją savo žaidimų kompiuteriams pritaikė kiti stambiausi gamintojai - “Microsoft” ir “Sony”.

ASUS šioje srityje išsiskiria tuo, jog ši kompanija pirmoji valdymo judesiais technologiją pritaikė asmeniniams kompiuteriams. Tai reiškia, jog dabar judesiais valdomus kompiuterinius žaidimus ir kitas šio principo pagrindu veikiančias programas galės naudoti ir bet kuris kompiuterio savininkas - nepriklausomai nuo to, ar kompiuteris stacionarus ar nešiojamas; tam pakaks tik įsigyti kompiuteriui skirtą “WAVI Xtion” priedą, o pageidaujantys matyti vaizdą didesniame ekrane, kompiuterį galės papildomai sujungti su bet kuriuo televizoriumi. Lieka tik sulaukti, kol tokie žaidimai ir programos bus pradėtos kurti didesniu mastu.

Kompiuteriams ir televizoriams su “WAVI Xtion” priedu sujungti naudojama belaidė 5GHz dažnio diapazone veikianti HDMI (WHDI) technologija, kuri ryšį užtikrina iki 25 metrų atstumu. Prietaisas taip pat turi dvi USB2.0 jungtis. Vartotojams jau dabar siūlomas “kompiuterinis fizinės mankštos treneris” - žaidimas “MayaFit Cardio Lite” ir nuotykinis lenktynių žaidimas “BeatBooster”, kuriame žaidėjai savo kūno judesiais turi vairuoti skriejančius lėktuvus.

Be to, ASUS programuotojai parengė programą “Xtion”, padedančią klaviatūros mygtukų komandas susieti su konkrečiais kūno judesiais ir taip žaisti bet kurį kitą kompiuterinį žaidimą. Programavimo entuziastams yra išleistas programų paketas “Xtion PRO Developer pack”, kuriuo jie galės adaptuoti savo pačių sukurtas programas naujajam nuotoliniam valdikliui.

“CeBIT 2011” taip pat pristatomos atnaujintos P67 mikroschemų rinkinį turinčios pagrindinės kompiuterių plokštės - jos papildomai žymimos kaip “B3 revision” modeliai. Įdomių savybių tarpe - skaitmeninis galios valdiklis “DIGI+ VRM”, kuris reguliuoja maitinimo įtampą, siekiant sumažinti vėlinimą, atsirandantį konvertuojant analoginius signalus į skaitmeninius.

Nauja “EFI BIOS” posistemė leidžia bazinių kompiuterio parametrų įvesčiai naudotis kompiuterio pele, o grafinė sąsaja yra gerokai intuityvesnė, lyginant su standartinėmis BIOS posistemėmis. Naujose plokštėse taip pat įdiegta “BT GO!” funkcija, kuri iš esmės yra savotiškas “Bluetooth” koncentratorius. Imtuvas integruotas pačioje plokštėje (t.y. nereikia papildomų išorinių adapterių), o vartotojai per jį gali prijungti iki 7 išorinių belaidžių įrenginių. Šis funkcionalumas įdiegtas visose “B3 revision” plokštėse.

ASUS pristatė išskirtinį pagrindinės plokštės modelį “ASUS TUF Sabertooth P67”, kuris išskirtinis tuo, jog pirmą kartą apsauga nuo perkaitimo (technologija “ASUS Thermal Armor”) yra pritaikyta visam plokštės paviršiui. Gaminys orientuotas į tuos vartotojus, kuriems patikimumas ir efektyvumas yra pagrindiniai prioritetai.

“ROG Rampage III Black Edition” pagrindinė plokštė taip pat skirta žaidimų mėgėjams. Gaminys integruojamas su “Bigfoor Networks Killer E2100” platforma, kuri sugeba automatiškai atpažinti žaidimams skiriamą interneto ryšio srautą ir jam priskirti didžiausią prioritetą, taip sumažinant vėlinimą ir padidinant ryšio patikimumą.

K serijos nešiojamuose kompiuteriuose ASUS ir toliau derina antrosios kartos “Intel Core” mikroprocesorius ir “NVidia GeForce” grafines posistemes. Tradiciškai siūlomo 14”, 15.6”, 17.3” įstrižainės ekraną turintys modeliais bei didžiausią ekraną turintis 18.4” modelis.

Atnaujinta išskirtinio dizaino nešiojamųjų kompiuterių serija “Bamboo”, taip pat ultramobilūs U serijos kompiuteriai, kurių autonominio darbo laikas siekia iki 12 valandų, o svoris prasideda nuo maždaug 1,6kg (pvz. 13 colių ekraną turinčiam U36JC modeliui).

Naujieji ROG G serijos nešiojami kompiuteriai skirti žaidimų mėgėjams - juose integruoti naujausi “Core i5” ir “Core i7” mikroprocesorių modeliai ir našiausios “NVidia” vaizdo plokštės. Juose numatyta trimačio (3D) vaizdo išvestis per HDMI 1.4 jungtį į trimatį vaizdą palaikantį išorinį monitorių ar televizorių.

Į kitų naujovių tarpą patenka 3D vaizdą formuoti galintis 27 colių įstrižainės monitorius VG278H, nauja vaizdo plokštė “ROG Matrix GTX580”, vienu metu 2,4GHz ir 5GHz dažnio diapazonuose veikiantis ir iki 450Mbps ryšio spartą užtikrinantis belaidis maršrutizatorius RT-N66U ir ausinės “ROG Vulcan-ANC” su dviguba aktyvaus triukšmo slopinimo technologija.

Ką parodoje pristatinėjo kitos pasaulinės kompanijos, skaitykite sekančiuose straipsniuose – jų bus dar ne vienas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)