„CeBIT 2011“: „Dell“ „atgaivina“ įprastinių nešiojamų ir planšetinių kompiuterių hibridus (Video)  (4)

Praėjusią savaitę vykusioje tarptautinėje IT parodoje „CeBIT 201“ trečias pagal dydį nešiojamų kompiuterių gamintojas kompanija „Dell“ pristatė kol kas dar vartotojams neįprastus, tačiau funkcionalumu ir universalumu pasižyminčius „tradicinių“ nešiojamų bei lietimui jautrų ekraną turinčių planšetinių kompiuterių hibridus. Technologiniu požiūriu, apsukami lietimui jautrūs kompiuterių ekranai egzistavo ir anksčiau, tačiau iki šiol jų kainos būdavo arba pernelyg didelės, arba konstrukcija būdavo pernelyg masyvi, kad jais naudotis būtų patogu kiekvienam vartotojui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie kompiuteriai ypatingi tuo, jog juos galima naudoti ne tik kaip paprastus nešiojamus kompiuterius (angl. notebook, laptop), t. y. naudotis fizine klaviatūra, bet ir kaip vadinamuosius planšetinius (angl. tablet) kompiuterius. Tam pakanka pasinaudoti kompiuterio korpuse įmontuotu ekrano laikikliu arba sukiojama ekraną laikančia ašimi ir atversti arba atsukti ekraną į tokią padėti, kad rodomas vaizdas atsidurtų vietoje išorinio kompiuterio paviršiaus. Toks sprendimas leidžia patogiai naudotis lietimui jautrių ekranų galimybėmis, tačiau neverčia atsisakyti kitokioms užduotims parankesnės standartinės fizinės klaviatūros, pavyzdžiui, kai prireikia suvedinėti į kompiuterį tekstą arba norint žaisti kompiuterinius žaidimus. Tuo tarpu įrenginio „konvertavimas“ į planšetinę jo versiją (t. y. ekrano pervertimas) trunka tik kelias sekundes. Tai patogu, kai įrenginiu norima naudotis, pavyzdžiui, kaip elektroninių knygų skaitytuvu. Logiška manyti, jog kompiuterių svorį pavyko sumažinti pačių ekranų svorio sąskaita. Displėjus naudoja talpinę prisilietimų fiksavimo technologiją (angl. capacitive multitouch) ir vienu metu gali registruoti prisilietimus keliuose ekrano taškuose (analogiški ekranai naudojami daugelyje išmaniųjų telefonų). Šiuo metu „Dell“ platina kelis „hibridinių“ kompiuterių modelius, tarp kurių „Inspiron Duo“, „Latitude XT2“ ir padidinto atsparumo korpusą turintis “Latitude XT2 XFR“.

Pats kompaktiškiausias ir tuo pačiu pigiausias modelis yra “Inspiron Duo” – jo kaina prasideda nuo 550 dolerių. Jo ekrano įstrižainė yra 10,1 colio, skiriamoji geba 1366x768 taškų, integruotas “Intel Atom Dual Core N550” procesorius ir 2GB RAM atminties. Gamintojo teigimu, komplektuojamo 4 celių (29 Whr) akumuliatoriaus turėtų pakakti iki 4 valandų autonominio darbo. Tiesa, šis parametras visgi atsilieka nuo specializuotų elektroninių knygų skaitytuvų, tačiau funkcionalumas, be abejo, yra gerokai didesnis. Įrenginio svoris sudaro apie 1,6kg.

Parodoje “CeBIT 2011” kompanija “Dell” pristatė ir kitų savo gaminamos produkcijos naujovių – apie jas plačiau žiūrėkite video reportaže:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)