Programišių sukurta „Android“ versija — nepaprastai populiari  (17)

Baltakepuriai programišiai „xda-developers“ nuo 2008 metų kuria ir platina neoficialią alternatyvią „Android“ operacinės sistemos modifikaciją „CyanogenMod“. Šią sistemą galima įdiegti tik į „nulaužtus“ „Android“ išmaniuosius telefonus, o paskutinė „CyanogenMod 7“ versija buvo atsiųsta daugiau nei 150 tūkstančių kartų per pirmąsias 24 valandas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokio populiarumo susilaukė antroji „CyanogenMod 7“ bandomoji versija išleista kovo 7 dieną. Telefono standartinę programinę įrangą iškeistus į šią, „Android 2.3“ versijos pagrindu sukurtą sistemą, telefone atsiranda daugiau galimybių.

Visų pirma, „CyanogenMod 7“ pakeičia tradicinę „Android“ išvaizdą, prideda funkcijų, kurių nesiūlo „Android“ oficialūs leidimai. Sistema išpopuliarėjo, leidusi įdiegti programėles į atminties kortelę, taip pat leidusi valdyti iki tol kelių prisilietimų vienu metu neatpažinusių telefonus naujomis gestų komandomis. Be to, telefonai su šia sistema gali dalintis internetu per USB kabelį, sukurdami „WiFi“ prisijungimo tašką arba per „Bluetooth“ tinklą ir tai tik dalis privalumų.

Didžiausiu ir svarbiausiu pranašumu „xda-developers“ laiko galimybę naudoti greitesnę nei tradicinė „Android“ sistemą. Atsisiųsti modifikaciją galima išCyanogenmod.com internetinio puslapio. Čia taip pat galima rasti naujų funkcijų vaizdo pristatymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(3)
(0)
(3)

Komentarai (17)