Švedijoje pašto ženklus pakeis trumposios žinutės  (3)

Netrukus Švedijos pašto tarnyba planuoja leisti savo vartotojams atsiskaityti už laiško siuntimą ne tik pašto ženklais, bet taip pat trumposiomis SMS žinutėmis. Laišką siunčiantys asmenys galės išsiųsti trumpąją žinutę tam tikru numeriu ir už fiksuotą sumą atgal gaus kodą. Jį užrašę ant laiško voko įrodys, jog siuntimas apmokėtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašią sistemą nuo gegužės pirmos dienos taipogi planuoja įdiegti ir Danija. Šiose šalyse pašto tarnybos teigia, jog žmonės ir toliau siunčia laiškus nepaisant populiarėjančių naujų komunikacijos formų – elektroninių laiškų, interneto pokalbių programų, socialinių tinklų ir kitų skaitmeninių būdų.

Teigiama, jog Švedijoje ir Danijoje pristatoma paslauga tokia pat saugi kaip pašto ženklai – abu laiškų apmokėjimo būdai privalo būti patikrinti skaitytuvais ir tą padarius suteiktas kodas nurašytas ant kito laiško jau nebegalios. Dėl šios priežasties vogti laiškų kodų nepavyks.

Be to, tokia paslauga skirta vartotojams. Pašto tarnybos iš jos pasipelnyti bei padidinti laiškų populiarumo nesiekia. Paslauga leis vartotojams internete segti kiek pinigų jie išleidžia laiškams. Tą bus galima daryti prie kompiuterio ar tiesiog telefone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)