„GetJar“ tinkle uždrausta „Opera Mini“ naršyklė  (7)

Kompanija „GetJar“ pranešė pašalinusi „Opera Mini“ programėlę iš savo parduotuvės dėl joje siūlomos naujos programėlių platinimo paslaugos. Platinti programėles „Opera“ pradėjo su „Appia“ programėlių parduotuve ir jiems sekasi geriau nei norėtų „GetJar“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoje parduotuvėje nuo pat jos starto jau buvo platinama daugiau nei 140 tūkstančių programėlių – nuo pirmosios dienos „Appia“ turi tiek pat programėlių, kiek „GetJar“. Be to, iš šio šaltinio jau atsiunčiama nemažai produktų. Kovą ja pasinaudojo daugiau nei 15 milijonų vartotojų, o kiekvieną dieną atsiunčiama po 700 tūkst. programėlių – to pakako patekti į geriausiųjų programėlių parduotuvių dešimtuką.

„GetJar“ šiuo atžvelgiu gerokai pranašesnė. Iš čia jau atsisiųsta daugiau nei 1,75 milijardai programėlių, o kiekvieną dieną šis skaičius išauga dar po 3 milijonus programėlių. Negana to, pati „Opera Mini“ buvo labai priklausoma nuo šios parduotuvės.

Iki šiol ši mobilioji interneto naršyklė buvo populiariausia programėlė „GetJar“ tinkle, vien čia ji buvo atsiųsta daugiau nei 30 milijonų kartų, todėl pašalinę ją iš savo parduotuvės „GetJar“ tiesiogiai užkirs kelia taip greitai populiarėti „Appia“.

Pasirinkimą pašalinti programėlę dėl kilusios konkurencijos patvirtino ir „GetJar“. „Dėl mūsų naudojimo taisyklių pažeidimų „Opera Mini“ buvo pašalinta iš mūsų parduotuvės, – sakė kompanijos atstovai, – jie pasiūlė programėlių parduotuvę. Tai sudaro tiesioginę konkurenciją mums“.

„Opera“ į šiuos žodžius atrėžė trumpai ir griežtai: „Svarbiau turėti savo programėlių parduotuvę, negu būti „GetJar“. Šie kompanijos žodžiai pati tikriausia tiesa. Programėlių verslas dar tik pradėjo augti ir jas platinti, bei būti to lyderių – didelis pranašumas.

Programėlės tik įsibėgėja

„Forrester Reasearch“ teigia, jog tie, kas suspės tapti stambiais šio biznio žaidėjais nemažai uždirbs. Iki 2015 metų tikimasi sulaukti gerokai didesnio išmaniųjų programėlių pelno. Pernai iš jų telefonų gamintojai, programuotojai ir programėles platinančios kompanijos jau uždirbo 2 milijardus JAV dolerių, dar po 5 metų, spėjama, jog šis skaičius išaugs iki 38 milijardų JAV dolerių – tai pinigai, kurių nemaža dalis atiteks programėles platinančioms kompanijų parduotuvėms.

Dėl šios priežasties šioje rinkoje užvirė itin arši konkurencija. „AppStore“ paslauga siūlo daugiau nei 400 tūkst. programėlių, ją vejasi „Android“ su beveik 300 tūkst. programėlių siūlančiu „Android Market“, į šias lenktynes taip pat įlėkė „Microsoft“ ir savo „Marketplace“ programėlių parduotuvėje siūlo daugiau nei 10 tūkst. programėlių, sukurtų nuo spalio mėnesio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)