JAV daugiau naujienų skaitoma internete nei laikraščiuose  (4)

2010 metais pirmą kartą JAV buvo skaitoma daugiau naujienų internete nei laikraščiuose. Taip pat JAV interneto segmentas lenkia laikraščius pagal pajamas iš reklamos. Bendrovė „Pew Research Center“ tyrimo metu nustatė, kad 46% amerikiečių skaito naujienas internete mažiausiai 3 kartus per savaitę, o laikraščius (taip pat ir jų „online“ versijas) – 40%.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2010 metais JAV laikraščiai iš reklamos uždirbo apie 22,8 milijardo dolerių. Per 4 metus ši suma sumažėjo 46%. Tuo tarpu pajamos iš reklamos internete sudarė apie 25,8 milijardo dolerių. Tiesa, didžioji šios sumos dalis atitenka paieškos ir kitiems servisams.

„Pew Research Center“ išsiaiškino, kad maždaug 47% amerikiečių gauna vietines žinias mobiliųjų įrenginių pagalba. Per keturis mėnesius planšetinių kompiuterių dalis padidėjo beveik 4% ir šiuo metu sudaro 7%.

Tyrėjai mano, kad verslo modelis su mokamu turiniu nėra perspektyvus. Pažymima, kad įvedus šį modelį, tik 1% skaitytojų sutiko mokėti. Apklausos metu paaiškėjo, kad 23% amerikiečių pasiruošę mokėti 5 dolerius per mėnesį už galimybę skaityti vietines naujienas, jei vietinis laikraštis nutrauks savo veiklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)