„The Pirate Bay“ įkūrėjas Peteris Sunde: „Google“ sprendimas riboti „torrent“ paiešką – cenzūros pradžia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2011-03-21 18:42
korporacijos dideles kiekvienai kurinio kopijai turipo atskira diska, o ju kompiuteriu procesoriai gaminami is aukso, todel ir reikia jiem tu pinigu, nes kaip galima isivaizuodt - auksas negali prilygt savo pigesniam broliui siliciui, kai bandoma atlikti milijardus operaciju per sekunde...
blizzard 2011-03-21 19:11
>Patiko ta vieta kur sakoma kad jeigu įmanoma padaryti bet kiek kopijų - tas daiktas neturi vertės. tokiu atveju patys vartotojai sukuria to daikto vertę todėl turėtų patys nuspręsti kiek reikia mokėti už tam tikrą daiktą.. Aišku kino teatrai, radijo stotys ir panašios įstaigos turėtų pirkti tokius produktus už didelę kainą, nes jie iš to uždirba, na o namų vartotojas ne..
BadAss 2011-03-21 19:14
Gal ir pradzia cenzuros, bet piratavimo pabaigos dar tikrai ilgai nesulauksime. Kova su vejo malunais...
ligonis 2011-03-21 22:14
google cenzura tikrai yra blogis. nors jos pats net nepastebiu(cia turbut tiem skirta kurie mano, kad internetas prasideda google pradinio puslapio paieskos laukelije(net adresa ten veda)), bet po truputi keldami kartele jie, turedami tiek zmoniu priklausomu nuo saves, gali netycia nueit per toli ir sukelt tikra chaosa internete(kazkodel nesinori man net pagalvot, kad google taip pasielgtu). ir zinoma, kam man naudotis keliais servisais, knistis su visokiais kvailais prisijunginejimais ar pns, jei vienoi vietoi gali rast viska - tpb i google ivedus ir jei patiko produktas isigyt visada galima. kazkas panasaus i flattr ir yra ateitis tokiem produktam kaip dainos, paveikslai ir net filmai.
faktas 2011-03-21 23:47
Tai nieko baisaus. Yra bing. Per jį žmonės susiras torrent'us.
Sarunas 2011-03-22 09:30
Man irgi nepatiko mintis, kad teigia, jog skaitmeninis turinys neturi vertės, nes gali sukurti jo neribotą kiekį kopijų. Imant išskirtinai programinės įrangos rašytojus ir gamintojus, tai būtų absurdiškas teiginys. Juk programos vertė tiesiogiai proporcinga nuo programinio kodo eilučių skaičiaus ir kiek laiko užtruko jas parašyt, o ne nuo to kiek fizinių kompaktų sugebėjo leidėjas iškept...
blizzard 2011-03-22 09:49
copy>paste šiais laikais brangiai vertinamas darbas apie pirmą sukuriamą programą niekas nekalba. Bet elementari ekonomikos taisyklė, jeigu rinka užpildoma preke, prekė pinga ir laikui išvis nuvertėja.. Reikia kažką keisti nes absurdiška situacija, kuo met galima per 5 minutes padaryti 100 kopijų ir iš to užsidirbti kad ir po 10000 nuo kopijos kaip kad su autocad... ar bent įsivaizduojat kokio lėšos tai yra ir kokių lėšų tikimasi.. gaunasi taip kad kokia lady gaga jeigu visas savo dainas būtų legaliai pardavus tai turbūt galėtų nusipirkt kokią latviją ar Lietuvą..
Sarunas 2011-03-22 10:23
Na matai.. programerius reikia išlaikyt ir tada kai jie rašo kodą (dar neparduotas produktas), reikia rašyt atnaujinimus softui, galų gale rinkodara ir daug daug daug daug kitų aspektų susideda iš kurių ir gaunama galutinė kaina, kurią apmoka žmonės. Aš tikrai neesu patenkintas, kad tokios didelės kainos programinės įrangos, tačiau jos tos savo vertės tikrai vertos (gal ne visos, bet didžioji dalis tikrai). Dabar pats pagalvok: turi įmonę, kuri rašo kokias nors mini programėles. Tu jas rašytum ir prašytum užmokesčio tokio, kad vos pragyventum, ar turėdamas galimybę kainą keltum, taip suteikdamas savo įmonei galimybę į investicijas, inovacija, plėtrą?
Nmz 2011-03-22 10:38
Jei apie programas, tai noriu pamineti, kad yra 3 tipo programos: 1. Masinei vartotoju grupei 2. Tam tikrai nisai 3. Vienetines pagal uzsakimus 2 ir 3 punktai tikrai turi programos auksta kaina. Taciau pirmam punktui tikrai to netaikyciau. Kitas dalykas yra begaliu programeriu, kurie kuria programas 4free. Juos laikyti uz asilus? Manau jie pasirinko kitoki kelia ir tikrai gali gyventi is donate arba jei sukurei produkta gali gyventi is suporto ar papildomu moduliu pardavimo. Tokie patys dalykai dedasi tiek muzikos, tiek ir filmu industrijoje. Paprasciausiai yra prikuriama begale sudo ir uz ji norima gauti gerus $$$. Del to jiems ir netinka toks variantas, pagal kuri vartotojas moketu tiek, kiek jis mamantis tas produktas yra vertas.
Architektas 2011-03-22 10:45
, o ne jokie vagys, nes nieko teisiškai jie nepavagia.
blizzard 2011-03-22 11:34
Taigi galima teigti kad vis gi žiūrima į savo naudą, o ne į vartotoją, todėl jis yra smaugimas.. Neprašyčiau tokio kad vos pragyvenčiau, jeigu kurčiau programinę įrangą ir norėčiau kad ji būtų prieinama visiems už kuo mažesnę kainą, tai neslėpčiau savo uždarbio ir įmonės situacijos. Na o dabar įmonė nėra orientuota į sukuriamą produktą, bet į įmonės direktoriaus interesus, lietuvoje puikiai matoma situacija..
rwc 2011-03-22 12:36
to neatleis.
Tir4elis 2011-03-22 16:59
Gerai pasakyta, tik klausimas kiek gi šitas tampymasis dar tesis.. Atrodo nėra taip sudėtinga tiems "biznio rykliams" persiorientuot, bet va vis laikosi kaip šernai prie bulvių ir nenori keistis su visu pasauliu..
blizzard 2011-03-22 21:51
už tai kad kaip tiek šernam tik bulvės galvoj.. ką ir sakiau prieš tai įmonė nėra orentuota į produktų kūrimą vartotojui, daugiau orentuota į pinigų darymą, įmonės kurios nėra 100% orientuotos pinigų darymui iš produkto - žino kaip išgyvent, pragyvent ir dar ką nors naudingo sukurt.. būtų gerai kad autorius suprastų jog vartotojas nėra vaikščiojanti piniginė ir vertintų savo kurybą taip kaip kad vertina vartotojas, suprastų į kurią vartotojų grupę jis nori būti orientuotas ir t.t. dabar tiesiog žiūrima į visa tai kaip į uždarbio siekimą..
rwc 2011-03-26 12:06
blizzard: +1
Skeleton 2011-03-26 13:24
Šito žmogelio argumentacija yra juokinga. Kritiška yra šita jo frazė: Kitaip tariant problema susiveda į tai, kad pirkėjas nenori mokėti už prekę kainos, kurios nori pradavėjas. Vietoj to, pirkėjas nori atimti prekę iš pardavėjo, geriausu atveju sumokėdamas "sąžiningą" kainą kuri būtų daug mažesnė už pardavėjo norimą. Analogiška situacija būtų, jei sakykim bobutė pardavinėtų morkas po 3lt, ateitų "piratas", pradėtų aiškint kad bobutė pardavinėja per brangiai, atimtų bobutės morkas ir duotų "sąžiningą" kainą - kokius 10ct. Kurinio autoriaus teisė nustatyti kurinio kainą yra visiškai aiški ir visiškai suprantama. Pirkėjo pasirinkimas yra mokėti arba nemokėti, nepirkti, nesiklausyti ir nežiūrėti.
blizzard 2011-03-26 13:32
arba tiesiog norima pasakyti kad tokios kainos pykstasi su protu.. jeigu tiek pinigų reikėtų užpildyti ipod atmintį, kurią galima ištrinti per mažiau nei 5minutes, galima jį pamesti, jis gali sugesti ir t.t. tai kur logika? proporcijos visiškai neatitinka tikrovės
Skeleton 2011-03-26 13:38
Ir? Surašei krūvą priežasčių NEPIRKTI. Ar tave kažkas verčia pirkti įrašą įrėmęs šautuvą į galvą? Nepirk, nesiklausyk. Klausykis tik nemokamos "nekomercinės" muzikos arba išvis nesiklausyk jokios muzikos. Tai tavo laisvas pasirinkimas.
rwc 2011-03-26 13:55
: vartotojo teisė žinoti, ką perka. Taip pat - asmeniniais tikslais daryti ką nori su įsigytu kūriniu (nekalbu apie platinimą ar komercinį atlikimą - bet daugiau: kas man uždraus nusipirkus Mona Lizą, ją naudoti prakuroms). Autoriai nori užtikrinti savo teises, bet nieko nedaro dėl vartotojo teisių. Taigi ir va: atotrūkis tarp vartotojo ir autoriaus yra, bet kažkodėl stengiamasi jį spręsti vienpusiškai. Vartotojas sutiktų paaukoti dalį patogumo ("jei autorius nenori, kad kūrinį įsigyčiau neišeidamas iš namų - tebūnie"), tačiau turi būti analogiškas geranoriškumas ir iš autoriaus ("jei prižadi ateiti į parduotuvę - še tau pilna demo versija su permatomu užrašu per visą ekraną"). P.S. kalbant apie Windows 7 Trial atvejį linkomanijoj. MS duoda laisvai parsisiųsti - puiku. Tačiau kodėl vartotojas renkasi siųstis iš LM, o ne iš MS? Nes taip patogiau: tegu MS patys užkuria trackerį, seedina ir taip toliau - kaip kad daroma OSS bendruomenėje.
blizzard 2011-03-26 14:18
Galiu pasakyt kad mano kolekcijoj tikrai nemažai nemokamos muzikos. Viskas priklauso nuo asmeninio muzikos skonio. Tokie argumentai kaip tavo tinka tik tada kaip jau tavo produktas susilaukia pasisekimo ir patinka masėms, tada gali taip manipuliuot. Bet jeigu tu iš gatvės atėjęs ten pradėsi šūkaut, kažin ar tikrai neatsiras tokių kurie pradės ieškot alternatyvų, o alternatyvų tikrai yra..