Automatiškai formą keičianti klaviatūra bus ergonomiškesnė? (Video)  (0)

Prieš maždaug 20 metų statiška, į dvi dalis padalinta ir kiek išgaubto paviršiaus klaviatūra tapo pirmąja riešams "draugiška" spausdinimo priemone. Tačiau dabar bendrovė „Smartfish Technologies“ siūlo jos teigimu geresnį ir patogesnį sprendimą pavadinimu „Engage“ – klaviatūrą, kuri pati periodiškai pakeičia savo dalių poziciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė "Smartfish Technologies" įsteigta buvusio chiroprakto (mechaninio pobūdžio medicininių traumų specialisto). Klaviatūros kūrėjų tikslas – kad tekstą spausdinančių rankų ir riešų padėtis, tiksliau – kampas tarp dilbio ir delno briaunos - būtų tam tikrais periodais keičiamas. Tokiu būdu mažinama dirbančiojo klaviatūra rizika patirti monotoniško darbo sukeltas riešų patempimo traumas (angl. k. – „repetitve strain/stress injury“).

Klaviatūra „Engage“ yra padalinta į dvi dalis. Įrenginio viduje sumontuotas motoriukas tarp klaviatūros dalių periodiškai keičia atstumą (iki 3,5 cm) ir posvyrio kampą (iki šešių laipsnių). Perskirtosios klaviatūros dalys juda iš lėto – mažyčiais poslinkiais, kas 2,5 tūkst. klavišų spustelėjimų (poslinkių dažnį galima nusistatyti pačiam).

Išbandžiusieji naująją klaviatūrą pripažino, jog iš pradžių poslinkiai šiek tiek stebino, tačiau sunkumų prie to priprasti nebuvo. Kiekvienas iš poslinkių trunka ne ilgiau dviejų sekundžių, tad spausdinant „Engage“ klaviatūra ilgą laiką, tai – išties gana patogu.

Vienas iš naujovės trūkumų – poslinkiai vyksta gana triukšmingai (triukšmauja varikliukas). Nepatogumų yra ir daugiau: šiek tiek trūksta klampumo klavišams, o labiausiai kliuvo vaikiškas, todėl nepatogus klaviatūros aukštis (vien tai gali sukelti papildomą įtampą). Bendrovė tobulina savo produktą, gamindama ir neprasiskiriančią kintamo aukščio klaviatūrą.

O štai kaip judanti klaviatūra atrodo tikrovėje.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)