Sportiniai marškinėliai matuos sportininkų biometrinius duomenis (Video)  (3)

JAV sportinių drabužių gamintoja „Under Armour“, pasitelkusi modernias technologijas, pradės gaminti naujus marškinėlius, sukelsiančius revoliuciją sporte. Marškinėliai E39 matuos sportininkų širdies ritmą, kvėpavimą ir kitus biometrinius duomenis be laidelių, elektrodų ir kitų laboratorinių prietaisų. Į medžiagą įtaisyti davikliai perduos biometrinius duomenis į specialų prietaisą. Duomenis galima saugoti arba bevieliu būdu perduoti į kompiuterį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

XXI a. sporte svarbu ne tik technika, ištvermė, bet ir technologijos. Naujausias technologinis išradimas – marškinėliai E39. Į marškinėlių medžiagą įtaisyti davikliai perduoda biometrinius duomenis į specialų prietaisą. Duomenis galima saugoti arba bevieliu būdu perduoti realiu laiku į kompiuterį.

Marškinėlių kūrėjai tvirtina, jog šis rūbas – tikrai patikima technologija, kurią JAV specialiosioms pajėgoms, kurių karių gyvybėms gresia pavojus, sukūrė bendrovė „Zephyr“. Duomenys ne tik itin tikslūs, bet ir perduoda širdies veiklos bei kvėpavimo duomenis kur kas patikimiau nei sporto klubų įrenginiai.

Vaizdo siužetas 


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)