„Apple“ kuria vaizdines skambučio melodijas  (12)

Kompanija „Apple“ neseniai atskleidė patento paraišką apibūdinančią metodą įgyvendinti vaizdines skambučių pranešimo melodijas. Technologija leidžia automatiškai sukurti bet kokiai dainai vaizdo klipą iš įvairiausio „iTunes“ ir „iMovie“ vaizdo turinio. Jis būtų rodomas „iOS“ prietaiso ekrane priimant skambutį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip įgyvendinti šį sumanymą, yra keli pasiūlymai. Vienas iš būdų, vaizdus vaizdo įraše galima susieti su garsu, kad šis reaguotų panašai kaip vizualizacijos muzikos grotuvuose. Kitas siūlomas būdas, vaizdo klipą galima sudėlioti iš daugybės nuotraukų ir vaizdo kompozicijų. Jos būtų nepriklausomos animacijos, judančios pagal muziką, muzikos dažnį, garso šuolius ir kita.

Šio tipo vizualizacijos galėtų būti ne tik dvimačio formato. „Apple“ prietaisai itin gerai tvarkosi su trimačiu turiniu, tad gali leisti šioms kompozicijoms judėti, pasirodyti, keisti formas ar kameros kampą erdvėje.

Sumanymo patente taip svarstoma galimybė vaizdinių skambučių metodu patraukliai pateikti daugiau informacijos apie skambinantį asmenį. Parodyti jo nuotraukų, papildomos informacijos ar kitą. Teigiama, jog naujovė galėtų įgyvendinti vaizdinių skambučių melodijų socialinių tinklų koncepciją, leisdama įdomiau dalintis vėliausiomis dainomis ir vaizdais su žmonėmis, kurie skambina telefono vartotojui.

Žinoma, nevertėtų galvoti, jog tai visiškai originali idėja. Programų kūrėjai jau senokai bando įgyvendinti šį užmojį. Kompanija „iFoneTec“ labiausiai pažengusi su šiuo sumanymu ir jau yra sukūrusi programėlę „iPhone“ ir „Android“ telefonams leidžiančią vaizdinius garso skambučius. Tiesa, programa veikia tik su „laužtais“ „Phone“ telefonais.

Be to, jų siūloma programa negali groti skirtingų vaizdų toms pačioms melodijoms, ar tiems paties skambintojams. „Apple“ šiuo atžvilgiu svarsto kur kas dinamiškesnę ir lankstesnę sistemą siūlančią vaizdų įvairovę.

Kompanijos patentas, sukurtas darbuotojo Brian'o McKnight'o ir Michael'o Neuman'o, buvo pirmą kartą užpildytas pernai trečiajame ketvirtyje. Ar idėja bus įgyvendinta, bei kada to tikėtis, nepranešama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(1)
(0)
(1)

Komentarai (12)