„Microsoft“ Europos Komisijai padavė skundą prieš „Google“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2011-04-06 11:50
net juokas jima gal patis mircsoft turi kurti savo windows mobile ir taikiti yuotube o ne kaskas kita turi pritaikiti kad gerai roditu. per teismus i zvaigdzdes
Evaldas 2011-04-06 12:05
Jie patys monopolininkai Operacinėse sistemose, siūlo Windows'us kiekvienam laptope, nepaisant ar vartotojai to nori... Taigi reikėtų visų pirma pradėti nuo savęs, o tada į kitus žiūrėti.
faktas 2011-04-06 12:19
Ne, čia kiek kiti dalykai. Ir šiaip kompą laisvai gali nusipirkti be OS. Tik manau, Windows'ai būna įdiegti tik dėl to, kad šiomis dienomis vartotojui tai lengviausiai prieinama OS. Problema, kad Google sukūrė infrastruktūrą, kuri tiek teisiškai, tiek fiziškai neleidžia sukurti konkurentų. O dėl Youtube, unytai, ne taip supratai.
Evaldas 2011-04-06 15:01
Na tai ko gero tokia išvada prieičiau, kad kitą paieškos sistemą galima rinktis, kaip ir OS... Windows infrastruktūra irgi panaši, nes didžioji dalis programų, žaidimų rašoma ant šios platformos.
Anonymous 2011-04-06 17:03
dzedajus! ;D 2011-04-06 17:28
Tuoj dar prasides kasnors: "Microsoft kaltina google, nes ji neblokuoja nelegaliu windows torrentu"
Shinigami 2011-04-06 17:46
microsoft to nedarys, o skatins. Nes jei google pradėtu blokuoti puslapius kuriuse platinamos nelegalios winOS visiems tektu pereiti ant linux, kas win tikrai ne į nauda O dėl straipsnio tai manau, kad su tomis monopolio kaltinimais pasaulyje peržengtos visos ribos. Kad ir reikalavimas, kad microsoft atskleistu doc formatą. Čia juk jų kurinis tai kodėl turėtu jie jį atskleisti? Tai taip ir microsoftas kitus kaltina ne butais dalykais. Užburtas ratas, vieni kitus kaltina.
infoguru 2011-04-06 22:56
Ką turi galvoje "lengviausiai prieinama" ???? Ar tai kad grūdama neklausiant ? Dalykai gal ir kiti. Bet jau teko girdėti ne iš vieno, kad atsisakant langinių ar prašant atgal pinigų kur buvo jos preinstalled kyla daug problemų ir pardavėjai labai spardosi. Netgi su stacionarais. Apie notebookus nekalbu. Žinoma jei renkiesi PC iš dalių tai diegiesi ką nori. Taip, kad kol M$ turi savo desktopų monopolį ir jį vendorlockina per visokius įrenginius ir savo .NET'us - jam geriau patylėti.
faktas 2011-04-07 02:04
MarijonasV 2011-04-07 08:49
infoguru 2011-04-07 09:32
Smėlis 2011-04-07 09:56
staripsnio pavadinimas ""Microsoft" Europos Komisijai padavė skundą prieš "Google"", o komentarai totalus OT. ir čia vėl siaučia. gal jau laikas įspėjimą gauti?
infoguru 2011-04-07 11:51
Labas Smėli. Svarbi straipsnio esmė, o ne pavadinimas. O esmė ta, kad vienas monopolistas bando aiškinti koks kitas monopolistas negeras. Right ? Kas dėl paskutinio komentaro sutinku. Jis ne į temą. Bet tai atsakymas į nekorektiškai pateikiamus faktus remiantis subjektyvia nuomone. Jei ten kas melagingo pasakyta - galite ištrinti.
Smėlis 2011-04-07 12:37
tai kad tu visad veliesi į tas diskusijas. ir tada išvis visi užsiveda. nu kiek galima? tikrai. straipsnio esmė apie kovą tarp monopolijų. visgi staiga vėl išlenda Linux. bent koks Oracle, Canonical ar Novell išlįstų, tai dar suprasčiau.
KeeperMustDie 2011-04-07 14:32
Neatrodo, jog tai butu blogai, ta prasme, jei monopolininkai kaltintu ne monopolininkus - va tada butu blogai. Tai, kad MS monopolis - nekeicia fakto, jog google irgi, ne taip svarbu is kur kaltinimas atejo, svarbu ar jis teisingas ar ne. P.S. "bendradarbiaujam su EK" skamba juokingai, idomu kokiomis sumomis jie ten bendradarbiauja, manau, kad google'i pralaimejus didziausias nuostolis butu ne pinigai, o prekes zenklo ivaizdzio(google as in good) praradimas.
rwc 2011-04-07 16:21
Monopolistas monopolistu, bet MS reikalavimai visai kitokio pobūdžio nei tai, kuo patys kaltinami. - EK neliepė MS išviešinti Wordo kodo (tos dalies, reikalingos saugojimui, atidarymui, vaizdavimui). Right? Google turi teisę su kuo tik nori susitarti ir duoti prieigą prie savo vidinių sistemų, kaip ir gali niekam neduoti. Su Apple - susitarė, MS, matyt negali pasiūlyti nieko mainams. O gal čia tiesiog Google kerštas specialiai MS už rezultatų vagimą? Naglumo viršūnė: ne tik kad rezultatus vagia, bet dar ir reikalauja pasidalinti konkuruojančio produkto duombaze. Sekantis žingsnis bus: apskritai uždrausti Youtube, nes kitose video sistemose Google paieška ne taip gerai veikia. Dėl WinMobile. Galima pagalvoti, kad Google specialiai neleidžia IE kažko daryti Youtubėje. Jei patys MS nesugeba (arba nenori) sukodinti browzerio, kuris rodytų Youtube, tai gal čia jų ir problema? Ir kuo dar jie nepatenkinti: juk pagal EK direktyvas, vartotojas turi galėti pasirinkti naršyklę. Tegu ima Chrome arba Firefox. Gal pats MS čia maišosi tarp skirtingų rinkų (OS, naršyklės, grotuvo, paieškos)? Trečias punktas visiškai nesusijęs su jokiom paieškom - o tik su požiūriu į autorių teises ir čia jankiai tepabučiuoja Europai į subinę. Jei prancūzai ir neleis nuskanuoti savo knygynų (knygų, kurių autorių teisių galiojimas pasibaigęs!), tai leis švedai, danai ir kitos ES šalys, kuriose autorių ir monopolių teisės nelaikomos aukštesnėmis už vartotojų teises ir žodžio laisves. Man, kaip nesuprantančiam nei daniškai, nei švediškai, norėtųsi rasti ir kitomis kalbomis - lietuvių, anglų, prancūzų, vokiečių. Ale ir kaip nepamatysi tendencijos: kuo valdžia aktyviau atstovauja piliečių teises, nuo mažesnis tose šalyse MS iškerojimas (paieškos, OS ir t.t.). Panašu, kad MS pirmiausia turėtų peržiūrėti savo korporatyvines vartotojų pritraukimo strategijas, nes jos neveikia, kai vartotojas gali rinktis.