„Google“ balandžio pirmosios pokštą su judesiais valdomu el. paštu programuotojai pavertė realybe (Video)  (8)

Balandžio 1 dieną interneto milžinė „Google“ paskelbė į savo el. paštą „Gmail“ integravusi valdymą judesiais. Nors tai tebuvo pokštas, programuotojai tai priėmė kaip iššūkį ir tą pačią dieną sukūrė veikiančią programą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ vaizdo įraše teigiama, kad norint valdyti el. paštą kūno judesiais tereikia vaizdo kameros ir specialios programos. Ją įdiegus, reikės tik strypčioti prieš kamerą: el. laiškas atidaromas rankomis vaizduojant atplėšiamą voką; į laišką galima atsakyti pamojus nykščiu atgal; o jis išsiunčiamas palaižius įsivaizduojamą pašto ženklą ir jį „priklijavus“.

Tekstas taip pat rašomas judesiais ir veido mimikomis.

Nors vaizdo įrašą peržiūrėjo daugiau kaip 5 mln. interneto vartotojų, retas patikėjo šiuo pokštu. O tiems, kurie „užkibo“, teko nusivilti, mat specialiai sukurtoje svetainėje bandant įjungti valdymą judesiais vartotojai buvo sveikinami su Melagių diena.

Tačiau programuotojų komanda iš Pietų Kalifornijos universiteto technologijų instituto šį pokštą priėmė kaip iššūkį ir sukūrė veikiančią programinę įrangą, kuri išties leidžia valdyti „Gmail“ paštą judesiais, pranešė Engadget.com.

Tiesa, paprastos kompiuterio kameros tam neužtenka – reikia turėti „Microsoft“ sukurtą pultelį „Kinect“, kuris gali fiksuoti judesius. Šis pultelis įprastai naudojamas žaidimams su konsole „Xbox“.

Prijungus „Kinect“ prie kompiuterio ir įdiegus programą, vartotojai išties gali valdyti „Gmail“ tais judesiais, kuriuos pokštaudami pasiūlė „Google“ darbuotojai.

Siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašą:

Taip pat galite pasižiūrėti „Google“ balandžio 1-osios pokštą – vaizdo įrašą apie „Gmail Motion“:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)