„Microsoft“ inovacijų paieškos – ar pavyks „sudrebinti“ pasaulį? (Video)  (18)

Ko tikėtumėtės įvairiems tyrimams ir plėtrai išleidę 9 mlrd. JAV dolerių per metus bei naujų idėjų kūrimui įdarbinę 900 geriausių pasaulio kompiuterių specialistų, klausia BBC. Tai padariusi kompanija „Microsoft“ tiki, kad jos strategija visiškai atsiperka ir geriausias to įrodymas yra jų sukurta „XBox Kinect“ sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ kompanijai desperatiškai reikėjo naujo postūmio. Nuo tada, kai prieš 20 metų Bill'as Gates'as nusprendė, kad kompanija investuos didelius pinigus į naujų technologijų ir išradimų paiešką, buvo sugeneruota nemažai naujų idėjų, tačiau vos kelios iš jų buvo iki galo įgyvendintos ir susilaukė pasisekimo. Pavyzdžiui, dar prieš dešimtmetį B. Gates'as visiems demonstravo planšetinius kompiuterius, tačiau labiausiai juos išpopuliarino „Apple“ kompanija, sukūrusi „iPad“.

„Microsoft“ kompanijoje dirbantis Redmondo laboratorijos vadovas Peter'is Lee teigia, kad šiuo metu vyksta vadinamasis „šventasis karas interneto paieškų sistemose“, kuriame kovoja „Google“ ir „Microsoft“ paieškos sistema „Bing“. „Ištisas valandas mokslininkai atlikinėja įvairiausius tyrimus, siekdami patobulinti „Bing“ paieškos sistemą“, – sako P. Lee.

Vis dėlto visos šios naujovės ir tyrimai neleido „Microsoft“ išlaikyti savo technologijų lyderės pozicijų. Pernai pagal rinkos vertę ją aplenkė „Apple“ kompanija, kuri daugiau dėmesio skiria savo vartotojams. Tiesa, ne visi „Microsoft“ tyrimai nepasisekė – šiuo metu daugiausia vilčių siejama su „XBox Kinect“ sistema.

„Microsoft“ kompanija dabar yra pasiekusi tokį tašką, kuomet visi per paskutinius 20 metų atlikti tyrimai pateikia naujų atsakymų, – „Microsoft“ būstinėje BBC žurnalistams pasakojo kompanijos mokslinių tyrimų vadovas Craig'as Mundie – Negalima patikėti dviem vyrukams garaže viską sukurti, kai kurios naujovės reikalauja daugybės technologijų bei didelio masto investicijų.“

„Mes nesijaučiame didžiuliais, mieguistais ar nuobodžiais, – sako C. Mundie. – Tačiau jei žmonės mus taip suvokia, tuomet aš jiems siūlau pažvelgti į tai, ką ateityje gali pasiūlyti „Kinect“.

Craigas Mundie žurnalistams demonstravo naujausius kompanijos produktus, kurių dauguma yra paremti „Kinect“ sistema. Šią sistemą, leidžiančią žaidėjams savo kūnu valdyti žaidimą, sukūrė devynios mokslininkų grupės trijose skirtingose kompanijos laboratorijose. Plačiau apie „Kinect“ sistemos galimybes žaidimų rinkoje mes jau rašėme šiame straipsnyje, tad nesikartosim.

Dabar „Microsoft“ ieško būdų, kaip pritaikyti naująją „Kinect“ sistemą. C. Mundie teigimu, „Kinect“, kurio pardavimai per pirmus du mėnesius siekė 8 mln. vienetų, pasisekimas įrodo, kad „Microsoft“ pasirinkta strategija yra pelninga.

Daugiau apie „Microsoft“ kuriamas inovacijas ir jų paieškas – šiame BBC vaizdo reportaže.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)