„Intel“ ruošiasi įsijungti į išmaniųjų telefonų rinką  (0)

Informuotų šaltinių teigimu, bendrovė „Intel“ veda derybas su Kinijos kompanija ZTE dėl išmaniųjų telefonų gamybos, pranešė „Business Week“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad jau sukurtas išmaniojo telefono, naudojančio vieną iš „Atom“ procesoriaus modelių, projektas. Jį esą turėtų gaminti ZTE, o telefonas būtų tiekiamas Kinijos rinkai. Bendrovės ZTE atstovai patvirtino, kad tokios derybos su „Intel“ iš tiesų vyksta, tačiau atsisakė atskleisti jų esmę. „Intel“ šio pranešimo nekomentuoja.

„Intel“ šių metų pradžioje buvo pademonstravusi išmaniojo telefono prototipą, kuris, manoma, buvo paremtas naujos kartos aparatine platforma „Medfield“. Joje bus naudojamas pagal 32 nm technologiją pagamintas „Atom“ procesoriaus branduolys, veikiantis iki 1,86 GHz dažniu ir vartojantis nedaug energijos.

Manoma, kad „Medfield“ platforma turėtų konkuruoti su sistemomis viename luste („SoC“), kuriose naudojami ARM architektūros procesoriai. Skelbiama, kad pirmieji „Intel“ išmanieji telefonai gali pasirodyti rinkoje iki šių metų pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: