Latviai Dakaro maratonui ruošia elektra varomą „OScar“ (Video)  (15)

Latvio konstruktoriaus Kasparo Dambio sukurtas „OScar“ automobilis jau ne naujokas dykumų raliuose. Bet 2012 metų Dakaro dykumų maratonui verčiamas visiškai naujas puslapis – lenktynėms ruošiamas elektra varomas „OScar e0“ automobilis. Tai turėtų būti pirmasis elektra varomas lenktyninis automobilis Dakaro maratono istorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienoms sudėtingiausių lenktynių ruošiamas elektromobilis turės elektrinį variklį, pasiekiantį nuo 180 iki 315 kW galią. Prieš greičio ruožo startą pilotas galės pasirinkti, kiek galios jam reikės.

„OScar e0“ akumuliatorius bus galima pakrauti iš elektros tinklo, tačiau tuštėjant elektros rezervui įsijungs viduje sumontuotas nedidelis „Nissan“ benzininis variklis, kuris tik gamins elektrą – mechaninės jungties su važiuokle jis neturės. Į akumuliatorius taip pat paklius iš stabdžių regeneracinės sistemos išgaunama elektra.

Konstruktoriai apskaičiavo, kad važiuojant ekonomiškiausiu 180 kW režimu šis automobilis galės įveikti apie 300 km distanciją. Maždaug dvigubai mažiau naudojant visą įmanomą 315 kW galią.

Automobilio maksimalus greitis bus vos 135 km/h, tačiau projekto autorius Kasparas Dambis teigia, kad tokio greičio visiškai pakaks ištvermės, o ne greičio reikalaujančiuose maratonuose.

Komanda planuoja jo vieno į dykumą nepaleisti. Viso ralio metu netoli jo sukinėsis standartiniu benzininiu varikliu ginkluotas „OScar e3“ ir techninio aptarnavimo automobilis.

Šis elektromobilis jau 2012 metų sausio 1-ąją stos prie Dakaro ralio starto linijos. Komanda deda visas pastangas, kad jį pamatytų ir ralio maratono finiše.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)