„Microsoft“ Europoje paleidžia „Google Street View“ analogą  (1)

Korporacija „Microsoft“ pradėjo fotografuoti didžiausius Europos miestus savo naujajai paslaugai „Streetside“, kuri bus „Google Street View“ analogu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paslauga „Streetside“, esanti kartografinės sistemos „Bing Maps“ dalimi, jau pasiekiama Jungtinėse Amerikos Valstijose. Ji leidžia peržiūrėti 56 Amerikos miestų panoramines nuotraukas.

Dabar „Microsoft“, bendradarbiaudama su „Navteq“, pradėjo fotografuoti Europą, o pirmuoju fotografuojamu miestu tapo Londonas (Didžioji Britanija). „Microsoft“, skirtingai nei „Google“, nesiruošia aprėpti visų Europos miestų. Kompanijos tikslas paprastesnis – apsiriboti tik didžiausiais apgyvendintais rajonais.

Be to, „Microsoft“, nenorėdama būti įtraukta į teisminius nagrinėjimus, tampriai bendradarbiauja su teisėsaugos organizacijomis. Korporacija iš anksto praneša, kokiose viešosiose vietose vyks fotografavimas. Visa informacija apie paslaugą taip pat yra teikiama paskambinus specialiu telefono numeriu arba internetu.

„Microsoft“ taip pat nusprendė nerinkti informacijos apie bevielius „Wi-Fi“ tinklus, nes tokie „Google“ veiksmai sulaukė neigiamos visuomenės reakcijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Elektronika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: