OmniVision pristatė 12,6 megapikselių kameros modulį telefonams  (3)

Kaip praneša Electronista.com, „OmniVision“ kompanija vakar anonsavo naująjį išmaniesiems telefonams skirtą 12,6 megapikselių kameros modulį, kuris sugebės įrašinėti 1080p aukštosios raiškos vaizdo įrašus 60 kadrų per sekundę sparta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodiniu pavadinimu šis modulis žinomas kaip „OV12825“. Kompanija tikisi, kad netolimoje ateityje tai bus vienas iš pagrindinių kameros modulių naudojamų naujausiuose išmaniuosiuose telefonuose.

Įdomiausia yra tai, kad „OV12825“ yra suderinamas ne tik su 1080p vaizdo įrašais, tačiau taip pat gali įrašinėti ir ypatingai didelės rezoliucijos 4224×3000 taškų vaizdinę medžiagą 15 kadrų per sekundę sparta. Be to, modulis turi taškų poslinkio stabilizavimo mechanizmą bei greitojo nuotraukų fotografavimo režimą.

„OmniVision“ taip pat praneša, kad modulis rinką pasiekti turėtų 2011 metų pavasario pabaigoje, o šiuo metu jau yra vykdomas bandomųjų modulių testavimas. Naująjį 12,6 megapikselių kameros modulį pristačiusi bendrovė taip pat bendradarbiauja ir su išmaniųjų telefonų rinkoje stiprias pozicijas turinčia „Apple“ kompanija.

Tiksliau sakant, „OmniVision“ gamina kamerų modulius „iPhone 4“ išmaniajam telefonui, tačiau paskutiniu metu daugėja gandų, kad „Apple“ žada nutraukti bendradarbiavimą ir „iPhone 5“ daugiafunkciniame įrenginyje naudos jau „Sony“ bendrovės 8 megapikselių kamerų modulius. Pavyzdžiui, būtent toks kameros modulis šiuo metu yra naudojamas viename iš naujausių „Sony Ericsson“ kompanijos išmaniųjų telefonų „Xperia Arc“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)