„Inter RAO Lietuva“ perka Kretingos vėjo jėgainių parką  (40)

Rusijos energetikos bendrovės "InterRAO JES" Lietuvoje valdoma bendrovė „Inter RAO Lietuva“ per antrinę įmonę „IRL Wind“ balandžio 15 d. pasirašė sutartį su bendrovės „Vėjų spektras“ akcininkais dėl Kretingos rajone veikiančio 30 MW instaliuotos galios vėjo jėgainių parko – vieno iš didžiausių Lietuvoje, į kurį investuota 130 mln. Lt – įsigijimo. Sandorio suma nepranešama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Inter RAO Lietuva“ akcininkė „Scaent Baltic“, gavus Konkurencijos tarybos pritarimą vykdyti sandorį ir jį užbaigus, „IRL Wind“ valdys tik Kretingos rajone veikiantį vėjo jėgainių parką, kuris bus atskirtas nuo „Vėjų spektro“. Pastaroji bendrovė toliau plėtos kitus savo projektus.

„Mintis investuoti į vėjo energetiką yra subrandinta jau seniai. Ji sietina ir su „Scaent Baltic“, ir su „Inter RAO JES“ verslo vizija. Anksčiau siūlyti projektai neatitiko jiems, kaip investiciniams projektams, keliamų reikalavimų. Dabartinis įsigijimas yra ilgo darbo ir intensyvių derybų rezultatas, geriausiai patenkinantis visų sandorio šalių interesus“, – sako „Scaent Baltic“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Paulius Vazniokas.

Pagrindinė "Inter RAO Lietuvos" veikla, kuri nurodoma bendrovės tinklalapyje, yra prekyba elektros energija su mūsų regiono valstybėmis. 2009 m. bendrovei buvo suteikta išskirtinė teisė importuoti elektros energiją iš Rusijos į Latviją ir Estiją.

Elektros biržoje elektros energija prekiaujanti "Inter RAO Lietuva" pernai Baltijos šalyse gavo 744 mln. Lt pajamų. Per metus jos augo 7 kartus, nes po Ignalinos atominės elektrinės uždarymo išaugo importuojamos energijos kiekiai.

49% bendrovės akcijų priklauso investicinei UAB "Scaent Baltic". Likusius 51% akcijų valdo Rusijos valstybinė energetikos įmonės "Inter RAO JES" antrinė įmonė Suomijoje "RAO Nordic OY".

Pardavęs vėjų jėgainių parką Kiauleikių, Kvecių ir Rūdaičių kaimuose "Vėjų spektras" planuoja imtis naujų elektros jėgainių statybos, tačiau kada ir kur šios turėtų išdygti, kol kas neatskleidžiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (40)