Kaip ir kuo saulės elementuose pakeisti silicį?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mobilunkas 2011-04-23 13:55
neisivaizduoju pigesnes alternatyvos uz smeli, t.y. silici. kubas smelio tekainuoja kokius 6 lt plius atvezimas. kokia medziaga gali but pigesne?
kionig 2011-04-23 14:29
, o gavybai ir išgryninimui reikia tikrai ne 6 litų Pigesnės alternatyvos bus kaip tik iš organikos. Iš brangiausiųjų alternatyvų, tai gali būti GaAs, Niobio pagrindu pagaminti saulės elementai. Kitas dalykas, kad padidinti saulės elementų efektyvumą, reiktų saulės elementus gaminti sluoksniuojant, kurio kiekvienas sluoksnis būtų jautrus skirtingam bangos ilgiui. Bet tai darant silicio pagrindu būtų nežmoniškai brangu. O čia va su organika, kurią gali spausdinti kaip su printeriu, atspausdinai skirtingus polimerus vienas ant kito ir teoriškai turėtų pavykti išgauti didesnį NK, tuo pačiu nepadidinant gamybos kaštu labai. Žiūriu straipsnyje paminėti netgi silicio nanovielutės irgi labai tinkamas būdas sumažinti gamybos kaštus. Be viso to, apskritai tokių gamyklų patalpos be išimties turi buti aukščiausio lygio švarumo, net ir jei bus gaminami organiniu pagrindu, tik viena bet kokia nano dulkelė, ir tavo gaminamai partijai šakės.
mobilunkas 2011-04-23 21:49
manau kad organika ar ne organika, bet kol neatsiras metodai kaip ant namo sienos ar stogo atsidarius dazu bonka uzpurskus kelis sluoksnius skirtingu dazu neiseis gaut fotoelemento, tol visokiausios saules baterijos isliks brangios. jau geriau mazesnio NK purskiamas fotoelementas namo dydzio , nei didelio NK, brangus, sunkus, tik konkreciu matmenu elementas is gamyklos pristatomas, su nepaciu paprasciausiu montavimu. Tereikia sukurt purskiamo silicio dazu metodika ir niekam neberupes organika, galis ir t.t.
kionig 2011-04-23 22:13
Nu jau, apie tokias utopijas dar niekas net viešai nėra pasiskelbęs Montavimo kaina palyginus su gamyba, juk akivaizdi ir nėra baisiai brangu. Išvis pats gali montuotis jei jau nori pigiai. Bet vistiek likusią dalį kaip keitiklį, akumus kas sujunks ?
mobilunkas 2011-04-24 07:42
urminis montavimas pigus, bet jei rankos is uzpakalio auga, ir nori pvz kad tau sumontuotu tik viena 40w moduli kainuojanti 550 lt, tai montavimo kaina sudarys ir visai nemaza modulio kainos dali, beto siais laikais kai moduliai brangus tai eiliniam zmogui ir nereikia viso stogo saules bateriju, nors ateity manau visi desimes fotoelementini šiferi ir vargo nematysim. Pasidaryk pats metodai visada pigesni, nes atkrenta sodros, pelno , psd ir kiti mokesciai- zodziu iki 50 proc viskas atpinga
punktyras 2011-04-24 12:08
Smėlis nėra silicis. Smėlis yra silicio dioksidas SiO₂. Nors silicis sudaro net 27 % Žemės plutos masės, tačiau grynas gamtoje nerandamas. O puslaidininkių gamybai jo reikia labai gryno. O išskirti itin gryną silicį yra itin brangu.
vvv2 2012-09-18 12:26