Dėl kylančių algų „Apple“ produkcijos gamykla iš Kinijos planuoja keltis į Braziliją  (9)

Pagrindinė „Apple“ produkcijos gamintoja, Taivanio bendrovė „Foxconn“, ketina investuoti iki 12 milijardų dolerių į Brazilijos gamyklas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu visos kompanijos gamyklos yra Kinijoje. Kadangi šioje šalyje darbo užmokestis nuolatos auga, be to, pati gamykla jį buvo priversta padidinti 30 % po keistų darbuotojų savižudybių, priimtas sprendimas gamybą pradėti Brazilijoje. Jei planai bus įgyvendinti, „iPad“ planšetiniai kompiuteriai Brazilijoje bus surenkami jau šiais metais.

Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff pareiškė, kad vyriausybė šiuo metu su kompanija aptaria sandėrio detales. „Foxconn“ investicijos į gamyklas Brazilijoje gali siekti nuo 300 milijonų iki 12 milijardų dolerių.

„Foxconn“ – stambiausia pasaulyje elektronikos gamintoja. Kompanijos gamyklose gaminamos detalės „Apple“, „Hewlett Packard“, „Dell“ ir kitoms bendrovėms. Iš viso „Foxconn“ gamyklose Kinijoje dirba daugiau nei 800 tūkstančių žmonių. Dėl sunkių darbo sąlygų dažnai pasirodydavo informacija apie „Foxconn“ gamyklų darbuotojų savižudybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)