„Microsoft“ taip pat renka duomenis apie savo klientų buvimo vietą  (6)

Po „Apple“ ir „Google“, savo klientų buvimo vietos duomenų rinkimu apkaltinta ir bendrovė „Microsoft“. Skelbiama, kad sumanieji telefonai su „Microsoft“ mobiliosiomis operacinėmis sistemomis automatiškai renka duomenis apie vartotojų buvimo vietą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvairių gamintojų įrenginiai į kompanijos serverius periodiškai siunčia duomenų paketus, kuriuose yra unikalus „smartfono“ identifikatorius, duomenys apie prieinamus Wi-Fi tinklus, o taip pat palydovinės koordinatės. „Microsoft“ atstovas patvirtino, kad bendrovė renka vartotojų koordinates, tačiau pabrėžė, kad skirtingai nei „iPhone“ ir „iPad“ atveju, šie duomenys nesaugomi įrenginio atmintyje.

Ankščiau paaiškėjo, kad asmeninius vartotojų duomenis be jų žinios renka kompanijos „Apple“ sumanieji telefonai „iPhone“ ir planšetiniai kompiuteriai „iPad“. Paaiškėjo, kad šią funkciją turi mobilioji operacinė sistema „iOS 4“. Taip pat vartotojų koordinates automatiškai fiksuoja ir „Android“ įrenginiai. Tačiau pastarieji renka informaciją tik apie įrenginio buvimo paskutines vietas, o „iPhone“ ir „iPad“ sudaro bendrą tokių vietų sąrašą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)