Mobilaus ryšio spinduliuotė organizmą gali veikti nenumatytu būdu?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2011-04-29 23:54
Is dalies suprantu, bet as sakau, "whats the point" ? Koks skirtumas, kokia jo hipoteze del zalos, jeigu tos zalos nera! Tegul geriau rimtesniais dalykais uzsiimineja, negu kad mitams vis zibalo pila. Tegul va geriau iskelia hipoteze, kaip veidas marse atsirado (ironija)
RiMuSaS 2011-04-30 01:50
Na dar neirodyta ar jo hipoteze klaidinga, taigi gal ir zala yra tik netokia kokios buvo tikimasi( ir ieskoma ) iki siol. Taip zibalo tikrai ipyle su sia hipoteze beliak, kad kas rimtai paneigtu ja arba irodytu.
kionig 2011-04-30 03:59
remiantis ? Jei tiesiog ne iš piršto laužiama, kaip pvz tų visų GSM priešininkų yra prašymas padaryti 0,0000001uW/kv. cm. Tai dabar pasakyk kuo remtasi nustatinėjant tokią ribą ? Apskritai jokio poveikio dar niekas neištyrė ir neįrodė išskyrus šiluminį poveikį. Jei ir tirti, tai dauguma eksperimentų prieštarauja vieni kitiems. Taigi pagrindinė problema ir yra pačiame viso šito mechanizmo veikimo supratime. Žodžiu, palauksim ir pamatysim, žmonija nė už ką neatsisakytų tokio patogumo kaip wi-fi, GSM ir t.t.
Architektas 2011-04-30 10:21
@kionig Pirma, suvok skirtumą tarp poveikio ir poveikio pasekmės. Poveikių sveikatai yra daug, tačiau ne visi jie sukelia žalingas pasekmes. Pavyzdžiui, jei ant tavo galvos lyja - tai jau poveikis sveikatai, nes tavo odos drėgmė žymiai padidėjo (ji tapo šlapia), tačiau tai nesukelia objektyviai žalingų sveikatai pasekmių. Jeigu žmogaus kūnas yra RF spinduliuotės zonoje (kuri, iš esmės dabar yra visur) - tai aiškus poveikis, nes pasikeitė aplinkos sąlygos (RF galia padidėjo). Ne poveikį įrodinėja profesionalai (jis savaime aiškus), o jo pasekmes. Pamatuoji tam tikro dažnio RF galią, jei ji aiškiai viršija normalų gamtinį lygį - viskas, poveikis įrodytas. Sekantis loginis žingsnis yra tirti galimas jo pasekmes (neigiamas) sveikatai. Pats RF sąlygų pasikeitimas jau savaime yra poveikis: tavo kūna jau veikia tai, ko nebuvo ankščiau. Dabar reikia žiūrėti, ką tas veikimas sukels. Ar dar "nedaeina", kad ne poveikį čia įrodyti reikia? Antra, kas bus po po poros šimtų metų pateikiau kaip galimą variantą, kaip poveikio pasekmė gali realizuotis. Kam rūpi? Matyt aiškiai ne Jums. Bet kitiems tikriausiai rūpi, ar, pavyzdžiui, jų anūkai ir pronūkiai negali potencialiai turėti didesnės susirgimo vėžiu tikimybės dėl to, kad protėviai patyrė per stiprias RF galias. Vėlgi, pateikiu šią mintį kaip prielaidą, kodėl turėtų rūpėti, neteigiu kad taip tikrai yra. Trečia, kuo remtasi skaičiuojant normas, tai klausti reikėtų tų, kurie skaičiavo, o ne manęs. Matyt kažkuo remtasi, jei jos yra. O jei tos normos Tamstai tikrai "bevertės", tai galima padaryt elementarų eksperimentą: paimti 1W galios WiFI stotelę, pajungti prie 32dbi kryprinės antenos ir padėti prie Tamstos lovos pagalvės, kad visą naktį į galvą nukreipta būtų. Įdomu, ar tikrai Tamsta sutiktų su tokia įranga miegot bent mėnesį laiko ir kokie tada būtų atsikalbinėjimai, juk tai "iš piršto laužta"... Arba, kad motyvacija būtų dar didesnė, įtaisyti kokį galingą rezonatorių Tamstai
immortallt 2011-04-30 11:21
Architektas, as panasiai gyvenu jau 3 metus. (del wi-fi)
enternald 2011-04-30 11:31
Pseudomokslas lieka mokslu. Ten gerai veikia viskas nuo to kas eksperimentą daro, tik tada kai nėra kontrolinių grupių, kažkokie nepaaiškinami efektai vyksta. Juokingiausia kad toks mokslas greitai matosi, ypač jei paplinta bulvarinėje spaudoje, lietuviškoje "publicistikoje", kuri beveik visa suėjo į vieną pramoginį švedų įmonės kontroliujamą kanalą, kurio pavadinimo .
enternald 2011-04-30 11:45
Telefono galia 1 W maksimum. Bėgimo takelyje kūnas išskiria 1-2 kW šilumos. Saulė spinduliuoja 150-300 W priklausomai nuo metų laiko ir platumos. 1W (čia ir tai pasiskirsto, beto 1W čia didesnioji riba telefonų spinduliuuotėje) yra niekas, palyginus su 200 W saulės kv. metrui (mažiau nei pusė procento), laužas tarkim vasarą gamtoje ar židinys spinduliuoja daug daugiau nei pusė šilumos infraraudonųjų spindulių pavidalu. Kažkaip nepersidavė genetiškai per milijoną metų niekas nuo tada kai ugnimi žmogus pradėjo naudotis. Be to infraraudonieji spinduliai trumpesni už radijo bangas ( tai yra skvarbesni), o regima šviesa dar skvarbesnė už infraraudonuosius spindulius (pagrinjdinės saulės išspinduliuojamos bangos,prie kurių akys yra prisitaikiusios). Natūraliai pasitaikančios bangos daug dažnesnės nei manai, bet drebi dėl vos kilowato kai gauni šimtais ir nereguoji (ypač degindamasis prieš UV pajūryje). Įdomus tavo požiūris
Domas1 2011-04-30 12:00
Na gerai jeigu zmogus gyvena didmiestyje ir aplink jo nama ar buta yra nuo 50m iki 500m keturiuose taskuose pastatyti ant kitu pastatu matomojo zonoje GPS rysio siustuvai/imtuvai, tai kas gali atsakyti i toki klausyma jeigu sakote bangos neveikia ar neinterpoliuoja, tai kodel tuomet pvz tame centriniame taske kur aplinkui siustuvus/imtuvus neveikia kito diapazono bangos arba yra itin dideli trukdziai. Kaip pvz labai blogai veikia skaitmenine antzemine TV su nesvarbu kokia antena, uztenka pradeti skambinti telefonu iskarto didziuliai trukdziai. Pameginus nustatyti su specialiu prietaisu rodo itin didelius mikro bangu skaicius, tai cia ka tipo zeme spinduliuoja ar kaip. Man atrodo jog kuo toliau tuo daugiau reiktu sia tema GSM antenoms skirti nes telefonu su kiekviena diena skaicius dideja visame pasaulyje o apie zmogaus sveikatos klausymus bandoma nuslepti, man kiek panasiai kaip su maisto produktuose simtus E priedu. Manau anksciau ar veliau vistiek bus atsakyti visi klausymai del GSM bangu poveikio zmogaus sveikatai.
Architektas 2011-04-30 12:14
@enternald Man tai įdomesnis tavo ir kitų sureagavusių požiūris, kuris parodo, kad nesugebat elementariai suprasti teksto. Kur aš minėjau jog to bijau? (jei sakai, kad drebu). Kur aš kategoriškai teigiau, kad tai turi neigiamas pasekmes sveiktai? Išmokit skaityt. Aš tik minėjau, kad poveikis yra, o jo pasekmes reikia tirti, nes yra įmanoma, jog jos gali būti neigiamos. Tik tiek. O čia jūs man antraeilius išvedžiojimus segat visai ne "iš tos operos". Kas dėl galių, tai prirašei paliavų. Kalba eina apie konretaus dažnio RF spinduliuotės galią (konkrečiau - galios srautą), o ne tavo išvardintus faktorius. Jie - visiškai kita tema. Negana to, dar ir pats sau prieštarauji. Jei sakai, kad infraraudonieji skvarbesni uz RF, o šviesa skvarbesnė už infraraudonuosius, tai kodėl tada popierinėj dėžėj tamsu, nors mobilus telefonas joje veikia? Matyt ne todėl, kad RF prasiskverbė į vidų o šviesa ne... @immortallt Tas "panašiai", tai nebent tiek panašiai, kiek asilas panašus į dramblį. Jei tavo aplinkoje veikia tokia sistema, tu vistiek gauni eilėm mažesnį srautą, nei gautum, jei tau būtų tiesiai nukreipta galvon per mažą atstumą O be to, šis pavyzdys nebuvo pavyzdys "kenkiančios sistemos", šis pavyzdys buvo skirtas tam, kad pavaizduoti, jog dažnai žmonės šneka jog tai "iš piršo laužta", nors ant tokių projektų "netikėtai" nepasirašo, nes bijo. Dar kartą pakartoju savo pozicijos esmę: pats poveikis yra, nes yra pakeistos natūralios sąlygos. Kalba eina apie šio poveikio pasekmes ir aš NETEIGIU, kad jos neigiamos sveikatai, aš tik sakau, kad tai reikia tirti, nes įmanoma, kad jos gali būti neigiamos. Baigiu diskusiją šia tema, nes neturiu nieko naujo, ką pasakyti.
immortallt 2011-04-30 18:20
Nu kad poveiki gali tureti kazkoki tai - sutinku. Vampyrai irgi turi poveiki Domui, gal pasakyk kur cia tokia vieta radai ? O bangomis televizija gali neveikti, nes boksta uzstoja koks nors aukstas pastatas. Klaipedoje turiu pora pazistamu, kurie neima televizijos, nes baznycios bokstas uzstoja Giruliu boksta. O del per dideliu kiekiu ar tu bokstu intensyvuma, tai yra taip, kad tie bokstai miestuose veikia siplnesnia galia nei uzmiestyje, nes jiems nereikia aprepti didelio ploto, o reikia sukurti dideli pralaiduma. Seip pvz mikrobange tada is vis mirtinas ginklas, nes mikrobange ijungus per 5m nuo ruterio, man dingsta intikas antram aukste.
ByDainiuz 2011-04-30 18:31
Taip mikrobange tikrai kenktu, bet ji ekranuota ir turi stora keliu sluoksniu stikla (ar kazka panasaus) durelese.
kionig 2011-04-30 18:57
O aš galiu teigti, kad radiobangų poveikis yra netgi ir teigiamas. Jis padeda stimuliti smegenis
enternald 2011-04-30 20:34
Spinduliuotės galia negali būti didesnė už šaktinio galią. Jei kilowatą ėmiau šaltinį, vadinasi spinduliuotė neviršys vato, negana to srautas negali būti vato, nors vatas yra vidurkis. Peak power gsm tinkle negali viršyti 2 vatus. tipinio telefono antena skleidžia 125-200 mw. Kadangi srautas nebūna sutelktas į vieną kryptį , o spinduliuojama visom kryptim, tai akivaizdu, kad srautas negali būti vienakryptis. Taigi galios srautas ir spinduliuotės galia tiesiogiai susijusi. Tu kalbi apie paprastą skvarbą: bangos praeina-nepraeina, bet kalbant tiek apie dielektrinį šildymą, tiek apie fotoefektą, tiek apie gama spinduliuotę skvarbumas yra kaip spinduliuotė veikia molekules: maža skvarba, suvirpina molekules (šildo), didelė skvarba: išmuša elektronus-jonizuoja. Ši skvarba priklauso nuo spinduliuotės fotono energijos. Tai mažai susiję ar praeis šviesa ar radijo bangos ar ne daug ką lemia ir terpės vidinės savybės .PVZ vienos rūšies stiklas sugeria ultravioletinius tiek infraraudonuosius spindulius, bet regimus praleidžia ir t.t.
Arwis 2011-04-30 20:53
Zmogaus kunas praktiskai yra vienas didelis chemijos fabrikas kuris gyvas jame vykstanciu cheminiu procesu deka. Radiaciaj(elektromagnetines bangos) siuos procesus gali paveikti keliais budais: Jonizuoti (atimti elektronus) Suardyti molekulinius rysius (tai tiesiogiai paveikiant zmogaus organizme vykstancius procesus) Silimunis poveikis (kai padidejusi temperatura, paveikia vykstancias chemines reakcijas) Elektromagneticis poveikis (kai elektromagnetines bangos medziagoje sukuria tam tikras busenas kurios pvz gali pakeisti medziagos savybes) Visi sie budai gali ivykti jai mes turesime pakankamos energijos bangas. Taciau mobilieji telefonai veikia tokiuose mazuose energijos lygiuosia, kad jie ne is tolo negali paveikti ne vieno is siu faktoriu. Na iskyrus silimuni poveiki, jis irodytas buvo, bet jos toks nykstamai mazas kad turbut nusprende atsakyti i si posta ir spausdindami atsakyme jus apsitisite save didesniu siliminiu poveikiu nei kad mobilieji per savaite. Taigi jaigu elektromagnetines bangos neturi jokiu galimybiu tiesiogiai paveikti musyse vykstancius procesus apie kokia zala galime kalbeti? Sitas taipogi labai atsispindi statistikoje kuri nerodo jokios zalos. Cia labai panasiai kaip audra pries nama. Taip audra gali padaryti namui zalos ar net ji sunaikinti. Taciau jaigu tu atsistosi prie to namo ir bandysi nupusti tau niekaip tai nepavyks. Tai mobilieji telefonai yra tas pats kas tu bandantis nupisti nama, pusk kad ir 100 metu, namas greiciau pats nugrius nei kad tu jam zalos padarysi pusdamas.
Otto 2011-04-30 21:23
Psichologinis poveikis tikrai yra, ypač tiems, kurie tiki, kad kuo didesnis bokštas, tuo baisiau veikia, o apie gsm vekimą nieko neišmano. Va, tokie ir triūbija, kad "mikrobangė kišenėje", ar panašiai, nes neturi supratimo, koks yra imtuvų jautrumas, ir kokios siųstuvų galios pakanka perduoti signalui. Jie "negirdi" prašymų iškepti kiaušinienę, panaudojant mobilaus telefono baterijos energiją. Na, baimės akys didelės, o iš to nauda "virvelinių" telefonų bendrovėms.
Arwis 2011-04-30 22:17
Be to pamirsau pamineti analogine TV! Kuri man rodos jau lietuvoje isjungta. Jos signalu galingumai buvo zymiai didesni, taciau ar per 60 metu atsirado kokia statistika rodanti kokius nors pozymius sveikatai? NE! Be to jaigu nezinojoje, analogine TV buvo isjungta, o tie dazniai dabar naudojami 4G rysio telefonuose tik daug mazesniais energijos kiekiais. Tai taip iseina, analogine TV buvo viskas ok nors ir naudojo didesnius energijos kiekius, o stai 4G rysis jau blogai. P.S. Vienas idomus klausimas kilo. Ar tie zmones kurie neigia mokslininku isvadas apie zala tiki zeitgeist. Butu ispudingas sutapaimas jaigu taip
KarolisS 2011-05-01 00:52
Antžeminei TV GSM signalai negali turėti jokios įtakos visiškai - dažnių skirtumas per didelis, nesusidaro interferencijos visiškai. 4 GSM bazinės stotys įtaką viena kitos signalams daro, dėl to kalbėjimas telefonu tampa sudėtingas. Taip, šitas straipsnis kalba būtent apie tai, bet nepamirškime, kad čia tik hipotezė kol kas - nėra jokių žalos sveikatai įrodymų, tik turim įrodymą, kad tai yra blogai signalo perdavimui. Dėl maisto priedų - bullshitas, nereikalinga panika dėl nieko. Jokių svarių įrodymų dėl kenksmingumo niekur nėra. Pvz. tas siaubūnas E621 yra laikomas visame pasaulyje vienu saugiausių maisto priedų apskritai, tačiau pas mus - siaubas baubas. Kinijoje ir Japonijoje jo suvartojami yra milžiniški kiekiai dėl jų virtuvės jau nuo seno. O dabar žvilgelk į kinų populiaciją.
mobilunkas 2011-05-01 14:17
buvau pasijunges laptopui mobilu interneta, tai aki pradejo maust kuri arciau antenos, na gal sutapimas, kad kai ijungdavau mausdavo
Otto 2011-05-01 14:31
Tai veikia daug kam, daugelis dalykų. Jei nepasivarginus ieškoti teisingo atsakymo, be išankstinės nuostatos, tai viskas labai paprasta; http://lt.wikipedia.org/wiki/Neuroz%C4%97 Mes tikrai nesame jautresni už gsm imtuvus, net palietę anteną, negalime atspėti, ar siųstuvas dirba, ar ne, .. manau supranti, ką noriu pasakyti. Kaip daug kam padeda gomeopatiniai vaistai, ar placebas, taip "jaučiame" ir tai, ko negalime jausti.
mobilunkas 2011-05-01 17:40
poto kita mobilu interneta buvau pajunges, bet jau i usb lizda, o ne i pcmcia, tai akys nereagavo visai, bet ir internetas veikdavo daug prasciau nei is pcmcia jungties, turbut galingumas mazesnis buvo, tai gal ne tik neuroze bet ir bangos veikia:D