„Kaspersky“ suskaičiavo 70 „Android“ virusų tipų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

hostgator 2011-05-04 16:45
Va, va. Pirkite toliau android įrenginius, dar paskui ir korteles braukykit per juos, oj programišiai pinigėlių prisidarys. Android:ios 0:10
infoguru 2011-05-04 17:14
Kas gi pakels šuniui uodegą jeigu ne jis pats. Kaip gi kitaip pasididinti pardavimus jeigu ne gąsdinimais ir "statistinėmis prognozėmis". Ne sistemos atvirumas, o vartotojų bukumas - čia viena pagrindinių problemų. Siunčiasi bele ką tai ir turi. Sistema atvira tiek virusų kūrėjams, tiek jų gaudytojams, todėl skyles mato ir tie ir tie. Deja dauguma atvejų skylė yra pats vartotojas. Google aišku irgi geri - galėtų savo marketą susitvarkyti. Jų liberalumas šioje vietoje manau yra skirtas pritraukti developeriams. Kai jų susidarys didelė masė gali būti, kad Google sugirežtins programų įkėlimą. O tada jau pažiurėsim kaip seksis Kasperskiui skaičiuoti virusus..
Neodan 2011-05-04 18:24
Skyliu ir virusu yra pas visus (Android, iOS, Windows Phone, ...). Naivu manyti, kad kazkas sukure tobula os kur nei bugu, nei saugumo skyliu nei virusu nera. P.S. mano sefas buvo sugebejes pasigauti virusiuka ant iPhone.
WPCentras 2011-05-04 18:28
Tu įsivaizduoji kiek laiko reikėtų uždaryti tą marketą, kad jį išvalyt normaliai nuo šlamšto? Savaitę minimum nedirbtų, jei efektyviai valytų. Tragiška sistema dabar ten..
MarijonasM 2011-05-04 18:59
Nesuprantu vieno, kaip galima leisti tokią sistemą, kur programos gali prieit prie kontaktų, tavo informacijos, tavo buvimo vietos. Čia facebukas koks ar kas?. Kodėl nepadaro, kad backgrounde galėtu dirbti tik labiausiai patikimos programos.
Atlast 2011-05-04 19:14
As irgi apie tai mastau. Tas privatumo nebuvimas telefone tikrai trikdantis. O del virusu tai kuo populiaresne OS tuo daugiau sansu pasipelnyti is vartotoju piktybiniais budais. Manau neesme, kad Android sukurta linux pagrindu.
jur 2011-05-04 19:19
Tai pries instaliuojant programa yra visada paprasoma sutikti su privilegijom, kuriu ji reikalauja. Problema ta, kad vartotojai neskaito su kuo sutinka, nes yra prate prie 'next next next'. O ir siaip, pries instaliuojant programa reiketu dar ir pasiskaityti apie ja bent jau reviewus...
Pumper 2011-05-04 19:31
3 milijonus paklojo už sūnelio išpirką, tai dabar reikia pagąsdinti vartotojus, kad tie pirktų naują šlamštą - babkių tai reikia kažkaip užkalti.
Domas1 2011-05-04 19:47
Na del programeliu - virusu ismaniesiems telefonams dauges ir dauges, o didziausiu manyciau problemu tai ir bus Android, gal iPhone maziau, o del Windows tai tikrai kur kas maziau, nes jeigu paziuretumete kokio tipo programavimo kalbos naudojamos toks programelems kurti tai windows phone 7 yra kogero sioje srityje labiausiai apsisaugojusi, nes normalu virusa su silverlight tikrai neparasysi, o native kodas neveikia :] tai vat kur suo pakastas, rasai Objectiv C++ virusus ipakuoji i programeles iPhone ar Android ir jei marketingas praleidzia tada tai jau krachas visiems telefonu turetojams, cia manau tokia laukia ateitis visu native tipo mobiliuju irenginiu, jei programuotojams nebus ka veikti tai virusus ims kurti :]
MiSiPe 2011-05-04 20:05
Atsiprašau, gal galit kas nors apibrėžti "native kodą"? O šiaip čia išryškėja wp7 pliusai, jog ten šis reikalas kontroliuojamas. Juolab tos programėlės kurtos su silverlight arba su xna yra uždarytos tarytum dėžutėje ir negali knistis po visus telefono failus. Žinoma nukenčia funkcionalumas, bet tikrai saugiau.
Reset5 2011-05-04 21:02
gera OS visada turi minusu.
infoguru 2011-05-04 21:15
Nieko čia tragiško nematau. Ir nereikia čia naiviai įsivaizduoti, kad reikia uždarinėti ir valinėti. Sugriežtinai programėlių įkėlimą, o apie piktybines programėles praneš patys vartotojai - beliks jas blokuoti. Plius galima serverinę antivirusų paiešką užkurti ir kaip mat išrukytų.
infoguru 2011-05-04 21:23
"Native" - tai kodas kuris sukompiliuojamas konkrečiam procesoriui, hardwarui ir pan. Tokio kodo pavyzdys yra C/C++ sukompiliuotas mašininis kodas (*.so, *.obj, *.dll, *.exe ir t.t). Būtent todėl ant Win sukompiliuoto EXE negalite paleisti tiesiogiai, o tik per Wine. Atkreipiu dėmesį, kad pats programinis C/C++ kodas gali būti portabilus - t.y. tikti bet kokiai OS, tačiau čia esmė, kad sukompiliuotas kodas nėra portabilus. Managed kodo pavyzdžiai yra Java ir C#. Šiuo atveju programa sukompiliuojamą į taip vadinamą bait-kodą ir ją vykdo ne tiesiogiai procesorius o jau iš anksto tam procesoriui pritaikyta (sukompiliuota) virtuali mašina. Žodžiu atsiranda dar vienas tarpininkas kuris atlieka pritaikymo prie hardwaro vaidmenį. Būtent todėl tas pats *.jar veiks ir ant Linux, ir ant Mac ir ant Win. Su WP saugumu tai prajuokinot. Jei programa paklaus: "Do you allow to share your personal data to play this cool game with this sexy girl ?" ir vartotojas paspaus YES tai nepadės nei native nei ne native kodas. Vis dar mastote, kad virusų kūrėjams labai rūpi nulaužti sistemą ? Tai gali rūpėti nebent penkiolikmečiui paaugliui. Taip, šiuo metu WP yra apsisaugojusi , nes ten developeriams iš viso uždrausta bet ką daryti išskyrus inrefeisą animuoti . Bet po "Mango" updeito galės daryti visi ką tik norės. Androide beje su Java programuojama, taip kad skirtumas tarp Android ir WP kalbų požiūriu yra lygus 0 šioje vietoje.
Anonymous 2011-05-09 14:45
lol, dar vienas idiotas tikintis, kad iphone stebuklinga lazdelė.. tu gal pasiaiskink kiek iphonas turi virusu.. ir bug'u, tai bus ANDROID:iOS 100:10 Juokas ima.. per daug nesamonių prisiskaitot..
Anonymous 2011-05-09 14:53
turiu tau gerą naujieną, googlas jau dirba prie sio reikalo, nori suteikti vartotojui teise paciam nustatyti, prie kokiu duomenu programa galetu prieiti.. JUOKINGA dabar... vos vienas kitas zaidimas reikalauja tik interneto.. kiti net gps koordinaciu, kontaktu ir t.t.. Chebra, nenaudokit tokiu programu.. angry birds irgi buvo padare per viena atnaujinima, kad vos ne viska galetu daryti programa.. po poros dienu persigalvojo ir padare tik priejima prie interneto.. kodel aiskinti nereikia.. trynkit visi velniop programas kurios reikalauja to ko tu nenori duoti.. ir isnyks tos programos..