Arūnas Spraunius. Informacinis imperializmas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arwis 2011-05-08 13:05
Kaip kadaise patyriau soka isvaziaves i kita sali studijuoti, taip dabar patiriu soka kiekviena karta grysdamas i Lietuva nors ir tebunu savaite per metus. Nemoku net pasakyti, bet jauciasi negatyvus spaudimas, labai jauciasi viesosios erdves kirsinimas, spaudos neobjektyvumas. Visa aplinka tiesiog tokia neigiama, zmones nepatenkinti, pikti. Gal del to kad grystu i maza miesta, gal didmestyje kitaip, taciau tai labai rysku tiems kurie buna isvyke.
Rukis 2011-05-08 13:13
Ir baisiausia tai, kad mes labai "pikti ant savęs", ir kažin ar pasidarysime geresni dar ilgus amžius. Kaip pasakyčiau: Užaugink laimingą vaiką niurzgų šeimoje, tai ir jis pavirs niurzga. Viskas prasideda nuo tėvų ir aplinkinių verkimo, kad Lietuvoje blogai. Nauja karta, tai tik senosios atvaizdas.
AirDog 2011-05-08 14:54
Tai išties labai aktuali ir opi tema, deja autorius nesiūlo jos sprendimo variantų. Mano manymu anonimiškumas priimtinas tik tose erdvėse kur nedaroma įtaka, komentarai gi neturi būti anonimiški, nes kaip gi žmogus galės atsakyti(bent jau etine prasme) už savo žodžius?
MarijonasM 2011-05-08 15:23
IP adresų rodymas gana nebloga prevencija paprastiems vartotojams. Ir tie kurie daugiausiai rašo ar šneka, mažiausiai daro ir turi įtakos, ta gi vėl nėra čia jokios dėl to problemos. Ir balsuoti etatiniai komentatoriai turbūt net neina. Žiniasklaida gal ir tendencinga, pigi ir nevykus, bet pačiam turėti supratimą kas dedasi iš tikro nėra sunku.
AirDog 2011-05-08 16:03
Eilinio komentatoriaus IP ne problema, bet tie kas komentuoja tikslingai, neabejoju, naudoja proxy serverius IP maskavimui. Taip, kad IP matomumas tik iš dalies veiksmingas. Tiksliniai komentatoriai patys tikrai nieko nedaro, jie tik kaitina aistras ir kreipia emocijas tam tikra linkme kuri, pasak straipsnio autoriaus, neigiamai atsiliepia bendrai tautinei atmosferai.
vytenizs 2011-05-08 16:21
Visata yra holograma, mes esame fragmentai, pakeitus viena ar kelis fragmentus pasikeicia ir visa holograma, tad pradet reik nuo saves ir savo vaiku.
Shinigami 2011-05-08 16:45
Kaip amerikos teismas pripažino IP adresas negali buti siejamas su konkrečiu asmenių, nes: 1) draugas gali pasinaudoti tavo pc ir parašyti komentarą 2) tavo wifi tinklas neapsaugotas tad prie jo gali prisijungti belekas (ši situacija į Amerikos teismą ir pakliuvo, apkaltino tą kurio IP buvo, o kaltas buvo kaimynas kuris naudojosi neapsaugotu wifi) 3) gali naudotis nemokamais viešaisiais interneto taškais (kad ir akropolije) 4) gali naudotis mobiliųjų telefonų operatorių tinklais (vienas ip pusei Lietuvos) 5) gali naudotis programomis panašiomis į Tor programą, kuri paslepia tavo ip. Ir kiekvieno prisijungimo metu jis vis kitas. 6) gali naudotis proxy geriausia apsaugo nuo melagingos informacijos tai pačiam tuo aktyviai domėtis ir naudoti tik pirminius šaltinius. o ne forumus.
blizzard 2011-05-08 21:16
Aš asmeniškai nesuprantu kam iš vis reikalingi anonimiški komentarai pvz dienraščių tinklalapiuose? Tegu padaro forumą kuriame tvarką prižiūri adminai, kaip kad čia ir bus išsprestos visos problemos. Dabar gali rašyt bet kas nuo 10 metų, svarbu kad tik adresą žinotų ir rašyt mokėtų. Televizijos jau išvis nebežiūriu, visiškai nieko nerodo.. Rukis bet nėra Lietuvoje gerai. Net gi ir šitas straipsnis tai sako. Ir Arwis tai sako ir pagal tave dauguma lietuvių tai sako.. Beje lietuvoje 60proc. atrodo gauna minimumą, tai reiškia kad niurzgų šeimos sudaro daugumą..
BadAss 2011-05-08 21:51
Kaip JAV teismas isaiskino jog pagal IP negalima bausti asmens del piratavimo, taip ir cia lyginai taspats. Kaip tu irodysi, kad prie kompo tuo metu sedejo asmuo kuriam priklauso internetas, jei tarkim juo naudojasi keli zmones?
simasjoris 2011-05-08 23:23
Mano asmenine nuomone, reiketu pagrindiniams Lietuvos ziniasklaidos portalams ivesti registracija, technologijos.lt forumo-komentaru sistema yra moraliskai pasenusi, taciau geriau negu anoniminis bardakas. Geras pavyzdys butu gizmodo.com komentaru sistema, kurioje vartotojai yra apdovanojami kitu vartotoju uz gerus komentarus zvaigzdutemis, kurios komentarus perkelia i eiles virsu, ir linkomanijos +- sistema, kurioje nusisnekinejimus tiesiog praleidzia jei yra neigiamas reitingas.Na o musu didziojo geltonojo informacinio puslapio komentaru sistema yra ne kas kita kaip lietuviskasis 4chan. Jeigu dar nuotraukas komentatoriams leistu deti...
Indigo89 2011-05-09 00:09
Dar geresnis pavyzdys butu bbc.com komentavimo sistema. Kad komentuotum turi uzsiregistruoti, o kad tavo komentarus matytu kiti vartotojai turi juos patvirtinti komentaru adminas (kelis pirmus). Taip pat atskirai rodomi admino parinkti kaip geriausi (visada buna taip, kad jie yra protingiausi) komentarai nepriklausomai nuo to, kiek kitu vartotoju balsu jie gauna. Konkreciai sita ar panasia sistema reikia ivesti i delfi. Tik beda ta, kad ko gero pasamdyti ne tik komentatoriai, bet ir straipsniu autoriai, nes ten ir straipsniai gana tiksliniai neretai buna, skirti zmoniu ir valdzios ypac kirsinimui.
Arwis 2011-05-09 02:44
Va sitas tai dead on... Kalbedamas apie spauda neradau teisingu zodziu o stai va pasakei. Atvirai nesuprantu kaip galima tokia spauda isvis skaityti ir nesuprasti kas vyksta.