„Microsoft“ užpatentavo trimatę kompiuterio darbalaukio valdymo sąsają  (10)

„Microsoft“ užpatentavo naują kompiuterio valdymo sąsajos idėją, tad gali būti, kad naujesnėse Windows versijose darbalaukyje, be aukščio ir pločio, atsiras dar viena dimensija – gylis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pati šios sąsajos idėja gana paprasta – „Microsoft“ nori sutekti galimybę vartotojams susidėlioti įvairių programų langus trimatėje erdvėje, ir taip vartotojui padėti prisiminti jų vietą. Idėja grindžiama žmogaus smegenų savybe gerai įsiminti objektų vietą erdvėje, o tai kompiuterių valdyme kol kas yra labai mažai išnaudojama. Ir atrodo, kad vizija yra sukurti ne tik trimatę erdvę, bet visą valdymo meniu išdėstyti patalpos principu – tokioje virtualioje erdvėje vartotojas galėtų „vaikščioti“ ir orientuotis panašiai, kaip ir kambaryje bei rinktis reikiamas programas. Tiesa, tokios sąsajos valdymui bus reikalinga ir speciali trimatė pelė.

Jei tik tokia sąsaja bus patraukli ir nesudėtingai valdoma, tikėtina, jog ji nesunkiai prigis rinkoje. Tuomet labai įdomu, ar tokia pati koncepcija nebus pritaikyta ir mobiliųjų įrenginių su liečiamaisiais ekranais valdyme – iki šiol šiame segmente „Microsoft“ niekaip nesiseka įsitvirtinti, tad naujos programinės idėjos nepamaišytų.

Neabejotina, kad tai „Microsoft“ atsakas konkurencinėje kovoje su „Apple“ bei „Google“, kurios vis labiau spaudžia programinės įrangos milžinę tiek kompiuterių bei mobiliųjų prietaisų operacinių sistemų, tiek ir taikomųjų programų srityse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)