Reaktyvine skraidykle – virš Didžiojo Kanjono 305 km/h greičiu (Video)  (4)

„Reaktyvinio žmogaus“ pravarde pasaulyje žinomas šveicaras Ivsas Rosi (Yves Rossy) ištesėjo savo pažadą vėl priblokšti savo gerbėjus ir skeptikus, gegužės 10 d. rytą viena iš savo sparnuotųjų reaktyvinių kuprinių paskraidęs virš Didžiojo kanjono 305 km/h greičiu. Vieną akimirką nutrūktgalvį nuo kanjono skyrė vos 60 metrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skrydžiui I. Rosi iššoko iš sraigtasparnio, virš kanjonų pakilusio į 2,4 km aukštį. Įgavęs reikiamą greitį, skraidyklės pilotas įjungė reaktyvinį „sparną“, kuris valdomas visu kūnu. Keturi nedideli reaktyviniai varikliai išvysto pakankamą galią, jog skrydis truktų aštuonias minutes. Bandymo metu, prieš išjungdamas variklius ir išskleisdamas parašiutą, I. Rosi spėjo pasiekti 305 km/h greitį.

Šį skrydį „Reaktyvinis žmogus“ planavo atlikti dar pirmadienį, tačiau bandymą teko atidėti dėl biurokratinių priežasčių – FAA (JAV Federalinė Aviacijos Administracija) nebuvo susidūrusi su tokiu precedentu ir nežinojo, kaip sertifikuoti pirmąją šalyje tokio tipo – sparno formos – reaktyvinę skraidyklę, kurią su draugų ir rėmėjų pagalba susikonstravo pats skrydžio autorius.

Tai – toli gražu ne pirmasis šio šveicarų „ikaro“ skrydis savadarbe reaktyvine skraidykle. Entuziastas jau yra atlikęs šimtus tokių šuolių iš įvairiausių lėktuvų, oro balionų, o 2008 m. I. Rosi reaktyvine skraidykle perskriejo Lamanšo sąsiaurį.

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)