Pasaulyje liko tik trys stambūs kietųjų diskų gamintojai  (4)

Rinkos analitikų skaičiavimais, praėjusiais metais pasaulinėje rinkoje buvo pagaminta iš viso apie 652,3 milijono kietųjų diskų. Pastebima, jog šiuo metu taip pat vyksta reikšmingas rinkos persiskirstymas, kadangi šiame segmente liko tik trys reikšmingi "žaidėjai" - "Western Digital", "Seagate" ir "Toshiba/Fujitsu".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš beveik mėnesį buvo paskelbta naujiena apie tai, jog "Seagate" įsigijo kompanijos "Samsung" kietųjų diskų gamybos padalinį. Vertinant gamybos apimtimis, "Seagate" per praėjusius metus pagamino apie 195,2 milijonus kietųjų diskų (HDD), tuo tarpu "Samsung" apimtys buvo gerokai kuklesnės ir sudarė apie 66,0 milijonų. Numatoma, jog po šio 1,38 milijardų dolerių apimties sandėrio "Seagate" turėtų kontroliuoti maždaug 40% pasaulinės HDD rinkos ir įgis priėjimą prie pirkėjų Azijoje. Tačiau net įvykdžius tokio masto strateginį susijungimą, kompanija nepralenkė apie 50% rinkos kontroliuojančios "Western Digital" (WD). Ši kompanija mėnesiu anksčiau įsigijo kitą stambų kietųjų diskų gamintoją "Hitachi Global Storage". Atitinkamai WD metiniai pardavimai sudarė 203,7 milijono vienetų, o "Hitachi Global Storage" - 115,8 milijono vienetų.

"Toshiba/Fujitsu" išlieka trečiuoju rinkos dalyviu. Ši kompanija per metus pagamino 71,7 milijono kietųjų diskų ir tai sudarė šiek tiek daugiau nei 10% globalių pardavimų. "Apskritai žiūrint, gamintojų skaičiaus sumažėjimas nuo penkių iki trijų ženkliai padidina HDD industrijos stabilumą ir efektyvumą", teigia kompanijos IHS analitikas Fang Zhang. "Tačiau stambūs pastarojo meto sandėriai rodo, jog konkurencinės sąlygos šiame segmente bus itin sudėtingos".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)