Andrejus Vypolzovas. Atominė uogelė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manciukaz 2011-05-20 18:40
tegul džiaugias, kad stato atominė energetika saugiausia ir pigiausia iš visu...
emexas 2011-05-20 19:15
"Labai saugia atomine" stato nekvalifikuota darbo jega...
sigun 2011-05-20 19:46
~1300 Lt/mėn? Hmmm.... Lietuvoj už tiek neras darbininkų. Kitaip sakant savikaina kai pradės statyt (jei vis tik pradės) bus dar didesnė.
Arns 2011-05-20 20:23
ot tai reikia specialistų, kurie betonui maišyti smėlį vežti reikalingi. Matyt betono maišyklėje reikia žmogaus su universitetiniu, dar geriau inžineriniu diplomu. Kai prasidės rimtosios dalys, kaip vamzdynų tiesimas ar reaktoriaus darbai, jau dirbs firmos, kurios turės reikiamos kvalifikacijos žmonės.
immortallt 2011-05-20 20:46
Arns, betonas turi atitikti itin siauras charakteristikas, darbu kokybe turi buti ideali be dar kruvos kriteriju. Del saugiausio pasiziurek i Fukusima. Avarija kokioj nors termofikacinej elektrinej - nu pora savaiciu gal ivedama apsaugos riba. O isgavimo vietoj tik isgaunantys gali nukentet. Atomineje ivykus nutekejimui - siek tiek placiau paskleidziami tersalai, kurie sveikatai atsiliepia visiems, tiek padidejusiais skydliaukes atvejais, tiek vezio atveju padaugeja. Pigiausia, na jei neskaiciuoji kapitalo, uzdarymo, renovaciju, atlieku saugojimo neribota termina kastu, tai gal ir yra pigiausia.
Arns 2011-05-20 21:10
immortallt, šitaip lietuviai ir stato už milijardą futbolo stadioną, už tiek Vokiečiai bent 2-3 stadionus pasistato, ir nieko, negriūna. Elementariems darbams, kaip grunto nuėmimui, smėlio kasimą, betono/žemės/žvyro vežimo darbams nereikia kažkokio super-duper pasirengimo. Tai tik pagalbiniai darbai. Kažkaip "straipsnyje" su dirbančiais nekalbėjo, o tik su kaimiečiais, kurie ir teminėjo jog gyveno pas juos sunkvežimių vairuotojai. Kas atlieka galutinius pamatų kasimo, liejimo darbus, iš šito nenuspręsi. Galų gale mažiau į kelnes dėkime kad mes nieko nesugebame, rusai stato ne atominę bombą, jei jiems reiktu tik pavojingo žaisliuko, daug pigiau būtu įrengti pasenusių branduolinių ginklų saugojimo aikštelę. Tad nereikia gasdinti jog pasigėręs Ivanas nesugebės suvirinti vamzdžių, ar kažkam pusmetrio skirtumas tarp pamatų vienodai švies.
immortallt 2011-05-20 23:16
Specialistai, ne tie kurie kiekviena darba fiziskai daro. O paruosiamieji darbai yra pagrindas. Blogai paruosi vieta - smigs pastatas biski ir atsiras itrukimai. Del kainu as nieko nekalbejau butent Lietuvai. Atomine energetikai vystyti visame pasaulyje projektai pabrangsta 20-40% nuo pradinio, jei dar neiskaiciuoji uzdelsto laiko, atlieku saugojimo, uzdarymo, remontu kainu.
Fostil 2011-05-21 01:01
O tai ka jus pesimistai siulot vietoi AE? Tik nereikia tu nesamoniu su zaliaja energija... AE vienintelis issigelbejimas tokioms smulkioms salims but bent kiek savarankiskom. Siuo metu lietuviai vergauja tik rusams.
Mauras 2011-05-21 04:45
Pikta ,kad patys negalim pastatyt o kaimynai jau stato .
nanobullet 2011-05-21 15:02
Siulau giotermine ir kodel dar laiswo ploto neapstacius vejo ir saules.
RiMuSaS 2011-05-21 15:45
Pasidomk pirma ar lietuvoje toks dalykas imanomas efektyvus isvis ?
nanobullet 2011-05-21 16:21
Su didesnėm investicijom tikrai įmanoma , o blogiausiu atveju vietoje vandens naudoti žemos virimo temperatūros reagentą...
Tir4elis 2011-05-26 12:53
Viskas įmanoma. Jau kelintą savamokslišką, pagal iš interneto imtą informaciją + vieno kito specialisto konsultacija, darytą šildymą stebiu. Aišku ne visiems iš pirmo karto pasiseka, bet naudoja žmonės ir džiaugiasi . Va kaip tik prieš pradedant rašyt šį komentarą dar vieni pasidžiaugė, kad neužilgo montuos .
blizzard 2011-05-26 14:45
Baikit jūs su tais vėjo malūnėliais žaist. Kad apsirūpint energija dabar ir ateičiai reikės tiek malūnėlių pristatyt kad mūsų šalis iš kosmoso matysis.. Manot japonai tokie durni buvo kad atomines pasirinko vietoj saugios energetikos? pagalvokit kiek viena atominė tų vėjų malūnėlių atstoja ir kokie yra išlaikymo kaštai. Aišku bepigu mum kalbėt kaip nieko neišmanom. bet tokia strategija su vėjo ar saulės energetika tinka tik individualiem namam kur kaime ar priemiestyje. Ir tai kiek reikia investuoti, per kiek laiko atsiperka, per kiek laiko sugenda ir t.t. Viskas atrodo labai paprasta, bet kaip paverti į skaičius tai tokiems dalykams investicija didelė net ir individualiam pastatui, o atsipirkimas mažas ir ilgas. Atominė nėra nekaltas žaislas, tačiau tinkamai eksplotuojama didelių bėdų nepridarys, neužmirškit kad ir mes ignaliną turim, jokių problemų nebuvo kilę, o statyta tais laikais kai jau tikrai visi už butelį dirbo.. Na o straipsnis kažkoks betikslis nežinau ką čia norėjo juo pasakyt, gal kad kaimynai jau mus keliais kartais lenkia...