HTC, „Nokia“, „Sony Ericsson“ ir „Microsoft“ kovoja dėl termino „App Store“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Evaldas 2011-05-27 08:45
AppStore bendrinis žodis, kaip ir Windows... Teigė Jobsas, kai tuo pačiu atveju ir Apple toks pat bendrinis.
progformer 2011-05-27 09:31
kiek zinau "Apple" tik vadina save "Apple", o uzregistruoti jie yra "Apple Computers" pavadinimu.
ligonis 2011-05-27 10:06
kad ir kaip bebutu ir "apple" ir "computers" yra bendri zodziai. truputi keisti man tie patentai, turetu kazkas ju sistema stipriai perziuret.
faktas 2011-05-27 11:36
Įdomios peštynės. Kažin, kodėl Samsung nekovoja? Susikūrė Samsung Apps http://www.samsungapps.com/ ir sėdi sau laimingi tuo pačiu ir savo vardą populiarindami.
TLas 2011-05-27 12:12
Jau gal desimtetis ar dar daugiau kaip nebe Apple computers, o Apple Inc.
loggo 2011-05-27 20:12
Vat kas atsitinka, kai pavadinimams naudojami bendriniai žodžiai... Manau, kad šiuo atveju, App Store turi būti laisvai prieinamas terminas visiems kūrėjams, App Store (Applications Store) naudojamas bendrine prasme, kaip ir pasakė, panašiai, kaip Book Store, ar Toy Store. Kas dėl teiginio "Bet juk žodžiai "Windows" ir "Apple" taip pat bendriniai" - taip, tas tiesa, ir aš nemanau, kad kas nors iš Microsoft'o ar Apple Inc.'o paduos ką nors į teismą už šių žodžių naudojimą pagal prasmę. Juk jei žmogus atidarys langų parduotuvę ir ją pavadins "Windows" - nepaduos už tai į teismą, nes jis užsiima langų verslu, bet jei programuotojas sukurs programą, kuri su bendrine žodžio reikšme nieko bendro neturi, ir pavadins savo programų rinkinį "Windows", tada jau galima ką nors daryti.
infoguru 2011-05-28 02:10
Ne tai kad gali, bet ir paduoda.. tai buvo su "WindowsCommander" (dabar TotalCommander), "Lindows" (Linux distribucija) ir pan. Bet čia vėl aklavietė. "Windows" yra produktas. "App Store" - irgi produktas / paslauga, ir pats žodis 'App' nėra bendrinis. Nėra tokio žodžio. Jei būtų "Application Store" tada taip. Todėl formaliai ir teisiškai spėju toks pavadinimas kaip "App Store" paslaugai ar prekei gali būti registruojamas. Paprasčiausiai pats terminas "App" pastaruoju metu atsiradus mobilioms programėlėms labai greitai populiarėja, todėl čia tie visi pramiegoję HTC, „Nokia“, „Sony Ericsson“ ir „Microsoft“ dabar ir sukruto. P.S. Sukurk programą kuri skaičiuoja architektams langų išmatavimus ir kitus parametrus ir pavadink ją "Windows" - iš karto gausi per snapą