ES svarsto uždrausti mobiliuosius telefonus mokyklose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dvigubas nulis 2011-05-29 20:09
? Ten labai aiškiai parašyta ir išdėstyta visa informacija apie EM bangas. Kai tą informaciją paneigsite, tuomet galėsite siūlyti kitiems pasimokinti apie EM dažnius. Neo, pritaikysiu jums išskirinę taisyklę: arba apie mobiliųjų bangų keliamą žalą rašote TIK mano paminėtoje temoje, arba jūsų vartojo vardas yra blokuojamas. Rinktis jums.
Azaruto 2011-05-29 20:13
Mikrobangų krosnelės | 2008-10-07 Techniniu požiūriu mikrobangų krosnelės naudoja milimetrinio ilgio bangas, tačiau pavadinimas buvo tyčia pakeistas siekiant pasinaudoti to meto visuomenės susidomėjimu mikrokompiuteriais. http://www.technologijos.lt/c/faktai?t= ... 31&l=1&r=1 P.S. koks jums visiem skirtumas kad visi su telefonais man visai nesvarbu ar man jis kenkia man jo reikia ir aš jį turiu ir jeigu jūs norite kad visi būtų sveikesni uždrauskite rūkymą ar alkoholio vartojimą!
Neo 2011-05-29 20:36
gal galėčiau pamatyti kur tokia išskirtinė taisyklė įrašyta?
Dvigubas nulis 2011-05-29 20:44
Tikriausiai nereikia priminti, jog tavo du, jeigu ne daugiau, vartotojo vardai buvo užblokuoti. Kitaip sakant - tau UŽDRAUSTA rašyti komentarus technologijos.lt tinklapyje. Kaip sakiau, jums padariau išskirtinę taisyklę - išimtį: komentuojate tik ten, arba blokuojamas ir šis vartojo vardas.
reality 2011-05-29 20:55
nuo kada jau cia tokia rimta cenzura? tamsta gal pries tai kinijos forumus priziurejai? kurioje konkreciai vietoje neo padare PAZEIDIMA? kad neklauso taves? manau, kad niekam nera draudziama reiksti savo nuomone. daugeliui butu idomu paskaityti ivairiu pusiu argumentus. kodel delfistu neblokuoji? lankomumo, kad nenumustu?
Dvigubas nulis 2011-05-29 21:20
.
Gytax 2011-05-29 21:21
Visom keturiom už. Ir ne dėl galimo spinduliuotės kenkimo žmogui, bet dėl to, kad atitraukia dėmesį nuo mokslų.
assassin 2011-05-29 21:55
http://lt.wikipedia.org/wiki/Vaizdas:EM ... s_edit.svg na rentgeno ir gama spinduliai tikrai kenkia, bet va pvz. sviesa irgi yra tam tikras EM tipas, todel ir ji turetu kenkti. kaip tik radijo bangos turetu buti maziausiai pavojingos uz kitas, nes gama spinduliai patys pavojingiausi, o kiti yra vis maziau pavojingi.
syberex 2011-05-29 22:15
Kad mokyklose butu uzdrausta naudotis mobiliais telefonais, tai butu neblogai, ne todel, kad kenkia ar nekenkia sveikatai, o todel kad per pamokas blasko vaiku demesi, o mokytojui vel nuraminti visa klase yra tikrai sunku. Tokie vaikai kuriu galvoje vien tik telefonas ir zinuciu rasymas per pamoka nieko negirdi. Aisku jie paskui gauna blogesnius ivertinimus, bet tai ju nei kiek nejaudina. Maciau vienam komentare buvo rasyta, kad telefonas reikalingas del interneto ir skaiciuotuvo - tai galiu pasakyti mokykloje naudodavomes skaiciavimo masinele ir tai problemu nesukeldavo(netgi paprasciau naudotis nei telefone esancia).O internetas ? Kam jis reikalingas pamokos metu isskyrus informatikos pamokas ?Mokytojo(s) reikia klausyt, o ne po interneta vaiksciot pamokos metu.
syberex 2011-05-29 22:23
Viskas priklauso nuo spinduliuotes stiprumo ir doziu. Pvz mes is kosmoso pastoviai gaunam tam tikra radiacijos kieki(radiacinis fonas) visa gyvenima ir visada gavom per visa zmonijos egzistavimo istorija ir nieko - gyvenam toliau.
faktas 2011-05-29 22:52
Manau, reikia griežtai uždrausti naudotis per pamokas, bet tikrai ne apskritai mokykloje.
MindexKlp 2011-05-29 23:49
KarolisS 2011-05-30 00:45
Man kyla klausimas, kur yra viso šito projekto esmė. Ar apsaugoje nuo EM spinduliuotės, ar apsaugoje nuo blaškymosi? Jeigu mes grindžiam projektą EM žala, manau pirma turėtų būti svarių įrodymų tam, kad būtų priimtas toks drastiškas sprendimas. O ir visų antra, kaip reiktų užtikrinti jo vykdymą? Statyti phone jammerius, kurie sukelia bangų interferencijas ir taip pasmerkti vaikus didesnei žalai? Nuimti antenas nuo mokyklų ir 20 km spinduliu nuo jos? Tada nukentės kiti asmenys. Kodėl išskiriami telefonai ir wifi, kai mus skrodžia daug didesnio galingumo FM ir TV signalai? Kažkoks durnas ir nesuprantamas įstatymo projektas, iš paskutiniųjų įstatymų projektų, pateiktų Europos Parlamente, po truputį dingsta iš mano pusės pagarba jiems. Kas ir bus, jei ES pradės priiminėt įstatymus grįsdami juos neigiamais tyrimų rezultatais...
jjhjhjhjhjhjhj 2011-05-30 01:22
Mauras 2011-05-30 01:32
kionig 2011-05-30 02:50
O dabar klausimas tiems, kas maną jog kenkia: ar jau išmetėte telefoną į šiukšlių dėžę, prie to pačio ir kompiuterį su wi-fi ? Ar atsisakėte DVBT, FM ? Ir pagaliau ar jau įsigijote bunkerį gyvenimui be EM ? Kažkaip šitų dalykų EK nerekomenduoja ? Ir įdomu kodėl gi ?
Domas1 2011-05-30 08:42
Cia kazkas uzsimine jog isjungus rysy pamoku ar paskaitu metu negales issikviesti pagalbos prireikus, tai visiska nesamone, tam yra pvz uzsienyje tiek Amerikoje ir daug kur kitur naudojami peidzeriai - gaisrinese, greitosiose kur GSM rysio negalima arba draudziama naudoti jog nepakenktu ar netrukdytu kitiems prietaisams. Zinoma kazkam atrodys pasenusi technologija, bet man atrodo labai geras dalykas nes pats anksciau turejau. Siaip kas liecia paskaitu metu zaidimus ir kam nepatinka paskaitos ir "durniu" volioti meksta arba neturi ka veikti tuomet ko renkates tas profesijas arba aukstaji moksla, specialistas turi ismanyti pvz jei IT ne tik apie IT, turi tureti ir bendru gebejimu. Nes ka pastebiu jog didele dalis baigusiu universitetus savo sriti ismano labai prastai, ka cia dar kalbeti apie bendrus gebejimus. Dar siulau pagalvoti ne tik apie save, o ir apie ateityje vaikus, jeigu dar esi jaunas studenciokas ir sakai ai ne neturesiu vaiku man tai nerupi ir pan, as garantuoju 100% kad pradesi kalbeti kitaip kai sulauksi 30 ar 40.
Domas1 2011-05-30 08:49
As asmeniskai manau jog kazkiek turi itakos sveikatai. Pvz ijungus mikrobangu krosnele pas mane neveike monitorius uz sienos, todel jos nebesinaudojame jau kokius 4metus ir del to nesigailime. Del DVBT taip sitie spinduliuote ypac kambarines antenos kiek esu girdejas ir skaites kazkiek veikia zmogaus nuotaika, todel pas mane antena stovi lauke. Del GSM tai tikrai ypac gyvenantiems kaip man tarp triju bokstu jauciasi jog DVBT nustoja imti kai buna piko metas. Tai idomu koki tuomet poveiki galetu sukelti zmogaus sveikatai, jei visiskai skirtingo daznio diapazone bangos pradeda persidengti. Idomu kodel tuomet nuo mobiliojo rysio atsiradimo tiek daug zmoniu pradejo sirgti veziu arba atsirasti galvose augliai, ar cia tik sutapimas, kodel niekas to negalima istirti a, juk beveik visi telefonu kalbames prideja prie ausies (be laisvu ranku irangos).
vitalijuss 2011-05-30 09:11
Uždrausti naudojimasi mobiliaisiais teleofnais pamokų metu. Jūs ką, galvojate, jog dabar tai leidžiama? Nu visai betvarkė mokyklose !!! Neriekia riboti ryšio, o tiesiog aiškiai suformuluoti šią ir taip galiojančią taisyklę ir griežčiau jos lakytis. Per pertraukas - žaisk ir rašyk sms iki pamėlynavimo, bet jei per pamoką išsitrauki teleofoną ar jis tau tiesiog suskamba kišenėje - mokytojas konfiskuoja, o atsiimti gali tik atsivedęs tėvus. Manau čia problemos ir pasibaigtų. Na o kas dėl žalos sveikatai...Dar patarčiau užsidėti dujokauke,s nes ora syra labai užterštas, ypač didžiuosiuose miestuose, kietosiomis dalelėmis, beje vasarą nieku gyvu niekur nesimaudykit, juk vanduo nešvarus, bacilų daug plaukioja, ai dar neužmirškit sveikai maitintis, o kur rasite sveiko maisto, tai jau jūsų problemos, gerai tiems kas patys užsiaugina, o jei neturit darželio, tai gal badu padvėskit, bet tik nažlokit sviekatos pavojingais konservantais (va matot jau dabar ispanai nuo paprastų agurkų miršta). Na o kai nerūkysit, negersit, sviekai maitinsitės, kvėpuosite tik švariu oru, gersit tyrą alpių šaltinių vandenį, tik tada turėsit teisę aiškinti apie neigiamą mobiliojo ryšio poveikį žmogaus sveikatai. O kol kas visi šitie draudimai ir isiknibinėjimai panašūs į Musulmono aiškinimą, kad kiaulienos jis nevalgo, nes jam neleidžia tikėjimas, kai tuo pat metu jis gerią alų ar kokį alkoholinį kokteilį.
Vazix 2011-05-30 09:22
Jeigu elektromagnetinės bangos gali pakenkti sveikatai, tai gal gali pakenkti ir protui? Taip ir yra... Galėčiau pusę diskusijų užcituoti, kiek yra beraščių žmonių. Manau jie naudojasi mobiliaisiais telefonais, ir gabūt būtent tai užblokavo smegenų kanalus atsakigus už taisyklingą rašybą... O jeigu rimčiau, tai gali ir būti ir įprotis kilęs iš SMS rašinėjimo, ar bendravimo su tokį įprotį turinčiais žmonėmis. Dėl pagalbos kvietimo... Eikit į lauką. Dėl susisiekimo su tėvais... Eikit į lauką. Lauke šalta... Užsidėkit striukę. Sveikata pablogėjo... Eikit į lauką (kur grynas oras). Tad mokyklose pilnu pajėgumu galima uždrausti mobiliuosius įrenginius, ir galbūt taip netgi išsaugotume kelis jaunus protus. Man patinka užmušinėti temas XD