„YouTube“ švenčia šešerių metų gimtadienį  (0)

Galbūt atsimenate dieną kuomet startavo šiuo metu vienas populiariausių vaizdo įrašų peržiūros tinklalapių „YouTube“? O galbūt tuo metu dar net neturėjote interneto ir tuo labiau nežinojote jo teikiamų galimybių? Visgi, tai jau nėra taip svarbu, kadangi šį mėnesį „YouTube“ švenčia šešerių metų gimtadienį ir gali didžiuotis faktu, kad tai vienas didžiausių vaizdo įrašų peržiūros portalų visame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„YouTube“ – tai dar vienas projektas, kurį 2006 metų spalį įsigijo „Google“ kompanija, tačiau šis pirkinys labai greitai pateisino visus lūkesčius. Kaip praneša oficialus „YouTube“ tinklaraštis, šešių metų investicijos ir kruopštus darbas leido pasiekti tokių rezultatų, kokių galbūt nesitikėjo nei pati „Google“ kompanija, nei šiuo metu tinklalapiu besinaudojantys lankytojai.

Pavyzdžiui, šiuo metu kiekvieną minutę į „YouTube“ tinklalapį yra įkeliama net 48 valandos vaizdo įrašų ir per šešis mėnesius yra jaučiamas net 37 % prieaugis, o per du metus įkeliamų vaizdo įrašų kiekis padidėjo daugiau nei dvigubai.

„YouTube“ taip pat džiaugiasi, kad geriausią dovaną padovanojo patys tinklalapio lankytojai, kadangi praeitą savaitę vaizdo įrašų peržiūrų skaičius per vieną dieną viršijo tris milijardus, o tai reiškia, kad nuo praeitų metų jaučiamas net 50 % prieaugis.

Sunku net įsivaizduoti kokių statistikos rodiklių galime tikėtis „YouTube“ švenčiant dešimtąjį gimtadienį. Oficialiame tinklaraštyje „YouTube“ taip pat klausia ar bėgant metams pavyks viršyti 72 valandų įkeliamų vaizdo įrašų per minutę ir 4 milijardų peržiūrų per dieną ribą, tačiau tuo pačiu pabrėžia, kad viskas priklauso nuo mūsų pačių – tinklapyje besilankančių ir įrašus žiūrinčių, keliančių bei juos komentuojančių lankytojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: