„Išminuotojų būrys“ taikosi į 24 tūkst. IP adresų  (11)

Kino studija „Voltage Picture“ pranešė atnaujinanti ieškinį prieš interneto piratus, „BitTorrent“ tinklu nelegaliai platinusius filmo „Išminuotojų Būrys“ kopijas. Naujajame ieškinyje išvardinti 24 583 IP interneto adresai. Nuo šiol tai – pati didžiausia visų laikų autorių teisių gynimo byla Jungtinėse Amerikos Valstijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši byla pirmą kartą buvo iškelta pernai. Tuomet „Voltage Picture“ pateikė ieškinį tik penkiems tūkstančiams IP adresų savininkų, tačiau filmo autorių teigimu, juos apvogė gerokai daugiau žmonių ir jie patyrė didesnius nuostolius nei anksčiau galvota. Dėl šios priežasties jie nori nubausti didesnį piratų skaičių.

Šiuo metu studija jau sutarė su „Charter“ ir „Verizon“ interneto tiekėjais, jog šie identifikuotų IP adresų savininkus. Padėti nesutiko tik „Comcast“ interneto įmonė – jos priežiūroje maždaug pusė kaltinamųjų, iš kurių „Voltage Picture“ pareikalaus nuo vieno iki dviejų tūkstančių JAV dolerių kompensacijos bei toliau su kaltinamaisiais nebesibylinės.

Žinoma, sučiupti tikruosius piratus yra išties nelengva. Dabartiniai įstatymai pakankamai palankūs jiems. Pirmiausia, „Voltage Picture“ negali tiksliai sužinoti asmenų tapatybių, kadangi IP adresai priskiriami ne žmonėms, bet kompiuteriams ir nežinia kas prisėjęs prie jų namuose galėjo atsisiųsti filmą nelegaliai. Be to, jie negali būti visiškai tikri ar atsisiųstas failas buvo atvertas ir rodytas kitiems.

2008 metais pasirodęs filmas „Išminuotojų Būrys“ laimėjo 6 Oskarus ir buvo pripažintas geriausių 2008 metų filmų. „Išminuotojų Būrys“ pasakoja istoriją apie bebaimį naujoką išminuotoją ir jo žygdarbius minų lauke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)