Nokia perduos Symbian OS su jos kūrėjais į kitas rankas  (6)

Kompanija Nokia pranešė apie savo reorganizacijos, kuria siekiama naujų strateginių tikslų, kryptis ir siekius. Tam, kad būtų padidintas efektyvumas ir pelningumas, bus bandoma gana smarkiai apkarpyti išlaidų biudžetą, kuris 2013 metais turėtų būti apie 1 mlrd. eurų mažesnis, nei 2010 metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šioje programoje numatyta, kad per šiuos metus bus atsisakyta apie 3000 specialistų, dirbusių su operacine sistema Symbian. Visi jie pereis į kompaniją Accenture, kuri turi daugiau nei 215 tūkst. darbuotojų 120 valstybių. Nokia su šia kompanija bendradarbiauja jau 17 metų. 2007 metais Accenture jau buvo perėmusi iš Nokia jos techninio palaikymo padalinį, o dabartiniu žingsniu Nokia atsikratys vargų ir su, jos manymu, atgyvenusia Symbian OS.

Kompanija Accenture vis tik bendradarbiaus su Nokia ir Windows Phone platformos rėmuose, todėl suomių kompanijai tai bus ne paskutinis toks rimtas ir globalus personalo sumažinimas, leisiantis susikoncentruoti ties kompanijos inovacinio lygmens pakėlimu.

Tolimesnis Nokia vystymasis vyks glaudžiai bendradarbiaujant su Microsoft bei jos daugiamilijardine parama, kuri skiriama kaip mokestis už priėjimą prie kompanijos Nokia infrastruktūros bei intelektualinės nuosavybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: