„Google“ nutrauks senųjų interneto naršyklių palaikymą  (14)

Interneto paieškos ir paslaugų milžinė „Google“ paskelbė, kad nuo rugpjūčio 1 dienos nebepalaikys senųjų interneto naršyklių standartų. Jos paslaugos patikimai veiks tik su naujausiomis naršyklių versijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suklusti derėtų tiems, kas naudoja „Internet Explorer 7“, „Safari 3“, „Firefox 3,5“ ar senesnes šių naršyklių versijas. „StatCounter“ duomenimis, jas naudoja apie 17 proc. naršytojų.

„Naudojant šias ar senesnes naršyklių versijas jums gali kilti problemų su tokiomis paslaugomis, kaip „Gmail“, „Google Calendar“, „Google Talk“, „Google Docs“ ir „Google Sites“. Dar vėliau šios internetinės programos gali apskritai nustoti veikti“, – savo tinklaraštyje įspėjo „Google“.

Apie naršyklės „Opera“ palaikymą kompanija neužsimena nė žodžiu. Kokią seniausią versiją gali naudoti pačios „Google“ kuriamos naršyklės „Chrome“ vartotojai, taip pat nerašoma.

„Google“ sprendimas nutraukti senųjų naršyklių palaikymą reiškia, kad kurdami naujoves ar diegdami atnaujinimus kompanijos inžinieriai išbandys juos tik su naujausiomis naršyklių versijomis. Tai nereiškia, kad paslaugos iškart nustos veikti. Tačiau tinklalapiai gali būti atvaizduojami netiksliai, o po kelių svarbesnių atnaujinimų – ir neatsidaryti.

Populiariausios iš „senųjų“ versijų yra „Internet Explorer 6“, kurią vis dar naudoja apie 11 proc. visų naršytojų, ir „Firefox 3.5“, kuri turi apie 1 mln. vartotojų.

Atsisakydama palaikyti senąsias naršyklių versijas „Google“ siekia paskatinti vartotojus atsisiųsti naujas jų versijas, kurios palaiko naujausius standartus, leidžiančius naudoti modernesnes technologijas internete. Bene labiausiai reikalingas šiuo metu yra HTML5 technologijos palaikymas. Ši technologija leidžia integruoti į tinklalapius interaktyvų turinį – vaizdą, garsą, žaidimus ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (14)