„Intel“ populiarins naujos klasės nešiojamus kompiuterius (Video)  (4)

Prieš keletą metų „Intel“ populiarino nedidelius ir nebrangius, vadinamosios „netbook“ klasės nešiojamuosius kompiuterius su maždaug 9 colių įstrižainės ekranais. Tačiau vos jų rinkai įsibėgėjus, šiems mažiesiems kompiuteriams teko konkuruoti su nauja „Apple“ išpopuliarintų planšetinių kompiuterių pasiūla. Tikėtina, jog „netbook“ klasės kompiuteriai ateityje neatlaikys šios konkurencijos, tad „Intel“ bando įkelti koją į naują potencialią rinką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Intel“ prognozuoja, kad jau kitų metų pabaigoje 40 % visų nešiojamųjų kompiuterių rinkos sudarys nauja, „Ultrabook“ vardu pakrikštyta jų klasė.

Šie kompiuteriai turės nešiojamojo kompiuterio funkcionalumą ir galimybes bei planšetinio kompiuterio gabaritus ir dizainą. Taigi, nauji kompiuteriai turi griežtus apribojimus: jie negali būti storesni nei 20 mm, masė ne didesnė kaip 2 kg, autonominio darbo laikas turi siekti apie 10 valandų, o kainą neviršyti 1000 dolerių (apie 2400 Lt). Planuojama, kad pirmieji tokie įrenginiai turės antros kartos „Intel Core“ procesorius.

Bendrovė kartu su kompiuterių gamintoja „Asus“ pademonstravo ir pirmąjį „Ultrabook“ klasės atstovą – „Asus UX21“ kompiuterį.

Prognozuojama, jog pirmieji naujos serijos nešiojamieji kompiuteriai prekyboje pasirodys šių metų pabaigoje. Antroji „Ultrabook“ karta su „Intel Ivy Bridge“ procesoriais turėtų būti išleista kitais metais. Trečioji įrenginių karta su „Haswell“ procesoriumi bus pagaminta 2013 metais. Nuo modelio su „Intel Core“ jie skirsis dvigubai mažesniu energijos naudojimu.

Plonųjų, tačiau vidutinio dydžio ekranus turinčių kompiuterių rinka taip pat nėra naujiena, tarp žinomiausių jos atstovų minėtinas „Apple“ gaminamas „MacBook Air“. Tačiau „Intel“ mano, kad dabartiniai plonieji kompiuteriai yra dar gerokai per brangūs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: