Dažnėjančios „Skype“ problemos – atsitiktinumai ar vykdomų permainų požymiai?  (16)

Antradienį populiariausia interneto pokalbių ir vaizdo telefonijos programa „Skype“ vėl susidūrė su problemomis. Apie 13.30 val. programa pradėjo išsijunginėti, o vartotojas buvo įspėjamas, kad „programa nustojo veikti“. Apie 16 val. programa pradėjo veikti, nors ir su trukdžiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastarąsias kelias savaites tai jau antras kartas, kai „Skype“ susiduria su ryšio problemomis. Tuomet „Skype“ vartotojai patys surado būdą, kaip atnaujinti pokalbių programos darbą, tačiau tuomet siūlytas problemos sprendimas vakarykščio ryšio sutrikimo jau neišsprendė.

Apie programos darbo sutrikimus pranešta iš įvairių pasaulio šalių. Bendrovės interneto svetainėje apie gedimus nepranešė, tačiau „Twitter“ puslapyje problemą pripažino.

„Nedidelis skaičius vartotojų gali susidurti su problemomis prisiregistruodami prie „Skype'o“. Mes analizuojame problemą ir tikimės greitai turėti daugiau informacijos“, – rašyta pirmajame pranešime.

„Mes radome problemos sprendimą ir pradėjome ją tvarkyti“, – praėjus maždaug dviem valandoms po pokalbių programos išsijungimo socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė bendrovė.

„Jei jus paveikė ryšio problemos, mes turėtume viską sutvarkyti per vieną valandą. Greičiausiai nereikės rankiniu būdu iš naujo prisijungti prie „Skype'o“ – viskas turėtų susitvarkyti automatiškai“, – žadėjo „Skype“ ir atsiprašė vartotojų dėl sukeltų nepatogumų.

Bendrovė neįvardijo, kiek vartotojų susidūrė su problemomis, tačiau teigė, kad „jų skaičius nedidelis“.

Neseniai „Skype“ savo vartotojams pateikė ir nemalonią staigmeną, kai su pokalbių programos atnaujinimu vartotojų kompiuteriuose be jų sutikimo buvo įdiegta žaidimų centro programa EasyBitsGO.exe. Po kilusio vartotojų nepasitenkinimo ir išgąsčio dėl galimo viruso atakos, „Skype“ patvirtino, kad „EasyBits“ yra jos partnerių programa-priedas, skirtas žaidimams. Pastaruoju metu jis buvo atnaujintas, bet vartotojai negalėjo jo nei tinkamai įdiegti, nei išinstaliuoti. „Mes išjungėme šį atnaujinimą, kol nustatysime nesklandumų priežastį“, – galiausia pareiškė „Skype“ atstovai.

Programa „Skype“ visame pasaulyje naudojasi 663 mln. žmonių. Neseniai „Microsoft“ už 8,5 mlrd. JAV dolerių įsigijo kompaniją „Skype“. Tai didžiausias iki šiol „Microsoft“ įsigijimas. Praėjusio gedimo metu buvo spėjama, kad „Skype“ strigo dėl dalies programos funkcijų perkėlimo į „Microsoft“ platformas. Visgi išsamiai tuometinio gedimo nei „Skype“, nei „Microsoft“ nepaaiškino. Dėl ko nutiko paskutinės „Skype“ problemos – taip pat neaišku, tačiau jų padažnėjimas po pardavimo skatina mąstyti apie vidinius sistemos pertvarkymus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(15)
(1)
(11)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: