Teismas dar kartą patvirtino sprendimą, dėl „Microsoft“ skirtos 290 mln. JAV dolerių baudos  (6)

JAV Aukščiausiasis teismas atmetė „Microsoft“ apeliaciją dėl nuosprendžio, pagal kurį už mažos Kanados įmonės patento teisių pažeidimą korporacijai buvo skirta 290 mln. JAV dolerių (apie 685 mln. litų) bauda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė i4i, teigdama, kad manipuliavimo tekstu įrankis, naudojamas „Microsoft“ programoje „Word“ priklauso jai, į teismą kreipėsi dar 2007 metais.

Naudojantis šia technologija „Word 2003“ ir „Word 2007“ vartotojai įgijo daugiau galimybių naudotis dokumentų turiniu. Žemesnės instancijos teismai nustatė, kad „Microsoft“ sąmoningai pažeidė patento saugomas teises.

Jie nurodė, kad didžiausia pasaulyje programinę įrangą gaminanti įmonė turi susimokėti už pažeidimą ir liautis platinusi „Word“ versijas, kuriose panaudota bylinėjimosi priežastimi tapusi technologija.

„Microsoft“ gynėsi tvirtindama, kad teisėjas laikėsi netinkamo standarto informuodamas nepalankų sprendimą priėmusius prisiekusiuosius, todėl sprendimas turi būti atmestas. Korporacija reikalavo, kad būtų taikomas laisvesnis standartas, tvirtindami, kad reikalavimai įrodymams siekiant paneigti teises į patentą JAV yra pernelyg aukšti.

Bylinėjantis dėl patentų JAV atsakovai turi parodyti, kad 70-80 proc. „aiškių ir įtikinamų“ įrodymų yra jiems palankūs. „Microsoft“ tvirtina, kad jiems turėtų pakakti parodyti tik naudingų įrodymų „persvarą“ – daugiau nei 50 procentų.

Tačiau Aukščiausiasis teismas nurodė, kad „aiškaus ir įtikinamo“ standarto taikymas yra teisingesnis. Prieš priimant sprendimą prezidento B. Obamos administracija taip pat ragino teismą palaikyti griežtesnį įrodymų standartą.

Pranešime spaudai „Microsoft“ skelbė: „Nors rezultatas nėra toks, kokio mes tikėjomės, nesiliausime siekę teisinių permainų, kurios apsaugotų nuo piktnaudžiavimo patentų sistema ir gintų išradėjus, kurių patentai yra tikrai inovacinai“.

Dabar „Microsoft“ pardavinėjamose „Word“ versijose nebenaudojama teismo priežastimi tapusi technologija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)