„Xbox Live“ paslauga bus integruota į „Windows 8“  (0)

Praėjusią savaitę vykusios parodos „E3 2011“ metu „Microsoft Interactive Entertainment“ viceprezidentas Maikas Delmanas (Mike Delman) žurnalistams atskleidė, jog kompiuterinių žaidimų paslauga „Xbox Live“ bus integruota į naujausią kompanijos operacinės sistemos versiją „Windows 8“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Paslaugos „Live“ diegimas išmaniesiems telefonams skirtoje operacinėje sistemoje „Windows Phone“ pasiteisino“, – teigė kompanijos atstovas. „Analogiškai integruosime šią paslaugą ir į asmeninius kompiuterius. Tai bus sistema, su kuria vartotojai galės pasiekti visas savo pramogas. Mes neapsiribosime vien tik specializuotais žaidimų kompiuteriais ir nešiojamais elektronikos įrenginiais. Kitais metais E3 parodoje šiuos teiginius patvirtinsime“.

Manoma, jog „Xbox Live“ turėtų tapti pagrindiniu pramogų centru dar tik kuriamoje „Windows 8“ operacinėje sistemoje. Pats paslaugos pavadinimas greičiausiai bus sutrumpintas, paliekant tik žodį „Live“. Tiesa, kaip konkrečiai „Xbox Live“ paslaugos ir turinys bus integruojamas į „Windows“ aplinką, kol kas nedetalizuojama.

Maikas Delmanas taip pat užsimena, jog „Microsoft“ netgi gali susieti daugumą šiuo metu teikiamų paslaugų – ne tik „Xbox Live“, bet ir „Zune“, „SkyDrive“, „Windows Live Messenger“ ar galimai šią pokalbių programą pakeisiančią „Skype“. „Tai būtų gerai tiek mums, tiek vartotojams“, – teigia kompanijos atstovas.

Priešingai nei žaidimų kompiuteryje „Xbox 360“, asmeniniuose kompiuteriuose „Microsoft“ visas pramogas yra suskaidžiusi į atskiras dalis. „Live Messenger“ yra savarankiška bendravimo internete programa; muzikos, programų ir filmų ieškantys vartotojai gali rinktis programinę įrangą „Zune“, na o „Windows“ aplinkai skirti kompiuteriniai žaidimai, jų papildiniai ar demonstracinės versijos gali būti parsisiunčiami naudojantis „Games for Windows Marketplace“ programa. Idėja apjungti visas šias paslaugas į vieną visumą gali išties pasitvirtinti – jei, žinoma, programinis šio sumanymo realizavimas atitiks vartotojų lūkesčius. Taip pat tikėtina, jog bandomoji integruotos „Live“ paslaugos versija gali pasirodyti ir su „Windows 7“ atnaujinimais, tačiau oficialiai tokių planų pareikšta kol kas nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: