Ispanijoje sulaikyti „PlayStation Network“ serverius atakavę „Anonymous“ nariai  (6)

Barselonoje, Alikantėje ir Almerijoje sulaikyti trys „Anonymous“ grupuotės nariai, dalyvavę kibernetinėse atakose. Nuo jų veiksmų nukentėjo ir „PlayStation Network“ serveriai. Ispanijos policijos duomenimis, atakų koordinavimui hakeriai naudojo Chichono mieste esantį serverį. Teigiama, kad atakoms hakeriai naudojo „botnetus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius metus grupuotė „Anonymous“ atakavo Ispanijos bankų BBVA ir „Bankia“, energetikos kompanijos „Enel“, o taip pat „PlayStation Network“ bei „Sony Online Entertainment“ serverius. Taip pat hakeriai atakavo Egipto, Alžyro, Irano, Čilės, Kolumbijos ir Naujosios Zelandijos valdžios serverius.

Balandžio 20 dieną po galingos atakos buvo atjungta viena didžiausių žaidimų tarnybų pasaulyje – „PlayStation Network“. Prieš tai „Anonymous“ ne kartą grasino „Sony“. Grupuotė kaltinimus neigia, tačiau ekspertai mano, kad pavieniai nariai galėjo pradėti ataką savarankiškai.

„PlayStation Network“ tinkle yra apie 78 milijonus paskyrų bei 10 milijonų įrašų apie mokėjimų korteles. Ataka prieš „PlayStation Network“ tapo viena galingiausių istorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)