Saulės bikinis su USB jungtimi  (5)

Poilsį paplūdimyje galima puikiai suderinti su „žalios" energijos gamyba: JAV pagamintas saulės energiją elektra verčiantis bikinis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niujorkiečiui dizaineriui Andrew Schneideriui tokia idėja kilo svarstant, kaip būtų galima naudingai suderinti tingų kaitinimąsi saulėje su nuolat įjungtais mobiliaisiais telefonais ar MP3 grotuvais bei kitais nešiojamaisiais įrenginiais. Tiesą sakant, pirmiausia jam kilo mintis apie galimybę paplūdimyje gaminti elektros energiją nešiojamam šaldytuvėliui su alaus skardinėmis.

Tačiau ilgainiui jis apsistojo ties bikinio su lanksčiais saulės fotoelementų skydeliais idėja: paaiškėjo, kad jo gaminamos energijos pakanka nedideliems prietaisams, pavyzdžiui, mobiliesiems telefonams, įkrauti, skelbia „Gizmodo.com“.

Visas bikinio paviršius padengtas 25,4 x 101,6 mm lanksčiais bendrovės „PowerFilm Solar“ fotoelementų „žvyneliais“, kurie labai tiksliai pritvirtinti prie audinio pagrindo elektrai laidžiomis tvirtomis gijomis. Saulės šviesą šis drabužėlis verčia 5 V nuolatine elektros srove, kuri į prijungtus įrenginius tiekiama per USB jungtį. Saulės bikinis mobiliojo telefono ar MP3 grotuvo bateriją įkrauna maždaug per tiek pat laiko, kaip ir juos prijungus prie nešiojamojo kompiuterio USB lizdo, sakoma pranešime.

Kadangi bikinyje nėra elektrą kaupiančios baterijos, su juo galima maudytis. Išlipus iš vandens reikia palaukti, kol bikinio paviršius nudžius, ir prie jo vėl galima prijungti kraunamus įrenginius.

Beje, A. Andrew Schneideris, jau pardavinėjantis tokius bikinius nedidelėmis partijomis, vis dėlto neatsisakė pirminio savo sumanymo apie alaus šaldytuvą. Dabar jis bando „iDrink" pavadintą įrenginį – tai vyrams skirti šortai su saulės fotoelementais. Kadangi jų paviršiaus plotas didesnis, saulės energijos turėtų pakakti alui atšaldyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)