„Boeing“ pristatė ilgiausią pasaulyje keleivinį lėktuvą (Video)  (0)

„Boeing“ atstovai šypsodamiesi lipo iš naujojo „Boeing 747-8 Intercontinental“, kuriuo sekmadienį atskrido į Paryžiaus aviacijos parodą. Lėktuvas, kuris yra kiek ilgesnė „Boeing 747“ versija – vienas iš labiausiai dėmesį traukiančių parodos eksponatų pirmadienį prasidėjusioje parodoje „Le Bourget“. Orlaivis nudažytas saulės spalvomis – oranžine ir raudona, kurios taip pat simbolizuoja Azijos, kaip svarbios rinkos, iškilimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Naujas lėktuvo interjeras gerokai pranoksta ankstesnį, - pasakoja naująjį „Boeing 747-8 Intercontinental“ pilotavęs Markas Fojeršteinas (Mark Feuerstein). – Be to šis lėktuvas – greičiausias pasaulyje keleivinis lėktuvas.

Parodoje „Le Bourget“ pristatomos svarbiausios aviacijos naujovės. Joje ne tik demonstruojami lėktuvai, bet ir tikimasi sulaukti užsakymų. Visiems įdomu, kokio pasisekimo sulauks naujasis „Boeing“. Bendrovė ketina nuo 2011 iki 2030-ųjų pagaminti apie 33 500 lėktuvų. Daugiausiai jų planuojama parduoti Azijai, kuri Šiaurės Amerikos pramonei jau tapo paklausiausiu regionu ir tokiu turėtų išlikti per artimiausius dešimtmečius.

Komercinių skrydžių laineris „Boeing 747-8 Intercontinental“ – ketvirtos kartos Boeing 747 versija, kurioje palengvintas fiuzeliažas, perprojektuoti sparnai ir patobulintas aerodinaminis efektyvumas. Tai – didžiausia 747-ojo versija ir ilgiausias komercinis laineris pasaulyje. Jo korpuso ilgis siekia 76,25 metro. Skrydžiui paruoštas lėktuvas be keleivių ir bagažo sveria 213 tonų, maksimalus jo svoris leidžiantis gali būti 309 tonos. Maksimalus degalų kiekis – 242,5 tūkst. litrų.

Laineris vienu metu gali skraidinti 467 keleivius – 51 keleiviu daugiau nei jo pirmtakas 747-400. Skrydžio nuotolis – 15 tūkst. km. Kreiserinis greitis – 0,855 garso greičio (917 km/h), o pakilti jam leidžiama ne aukščiau kaip 13 km. Maksimalus lainerio greitis – 0,92 garso greičio (988 km/h). Gamintojai teigia, kad naujasis lėktuvo modelis už ankstesnįjį bus 30 proc. tylesnis ir 16 proc. ekonomiškesnis. Lėktuvo kaina priklausomai nuo modifikacijos svyruoja apie 300 mln. JAV dolerių.

Vaizdo siužetas 


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: